ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді вимагають вибачень від власника NewsOne за висловлювання про Сенцова

08.06.2018, 12:30
Фото - скріншот з відео "112 Україна"

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко та народні депутати вимагають публічних вибачень від позафракційного нардепа Євгена Мураєва перед Олегом Сенцовим, його родиною та народом України за його висловлювання щодо режисера, який знаходиться в російській в'язниці. Відповідний заклик вони озвучили 8 червня на засіданні парламенту.

Геращенко вважає, що той факт, що Мураєв носить звання нардепа, є ганьбою.

“Від імені Верховної Ради України вимагаю від Мураєва негайно вибачитися перед Сенцовим, перед його родиною і перед усіма політв'язнями і заручниками Кремля, а також перед усією Україною. І я, як народний депутат України, оголошую на знак протесту свою наступну позицію: я не прийму жодного запрошення до студії каналу NewsOne, при всій повазі до деяких журналістів із цього каналу, до тих пір, поки власник цього каналу не вибачиться перед Сенцовим. І закликаю всіх своїх колег доєднатися до цього бойкоту”, – заявила вона.

У свою чергу, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський (фракція “Народний фронт”) просить голову СБУ Василя Грицака і Генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження щодо Євгена Мураєва за його висловлювання про Сенцова.

“Звертаюся до голови Служби безпеки України із заявою про порушення проти Мураєва кримінальної справи за ст. 111 “Державна зрада”, – заявив Пашинський на пленарному засіданні Верховної Ради.

Депутат також звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою порушити проти Мураєва кримінальне провадження за ст. 383 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинений злочин.

Нагадаємо, Євген Мураєв, який є власником українського телеканалу NewsOne, назвав ув'язненого в Росії українського режисера з Криму Олега Сенцова “терористом для частини населення”.

“Сенцова можна по-різному сприймати. З точки зору того, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм. Час розставить на свої місця, хто правий, а хто неправий”, – заявив Мураєв в ефірі телеканалу “112 Україна” 7 червня.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Depo.ua, Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!