ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді Європи висловили стурбованість щодо блокування сайтів

17.05.2017, 12:23

Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд висловив стурбованість у зв'язку з блокуванням в Україні веб-ресурсів і соціальних мереж, зазначивши, що таке рішення йде врозріз із розумінням свободи слова та свободи ЗМІ. Про це йдеться у Ягланда, розміщеній на сайті Ради Європи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Блокування соціальних мереж, пошукових систем, поштових служб і новинних веб-сайтів йде врозріз із нашим загальним розумінням свободи слова та свободи засобів масової інформації. Більше того, такі заборони не відповідають принципу пропорціональності”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема, “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

ЄС чекає від України детальніших пояснень щодо цього указу.

НАТО вірить, що застосування санкцій щодо російських сайтів в Україні є питанням безпеки, а не свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!