ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У психлікарні дивуються, чому Мемедемінова відправили на експертизу – адвокат

05.07.2018, 12:53
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Лікарі психіатричної лікарні Сімферополя дивуються, чому кримського блогера, громадського активіста Нарімана Мемедемінова, доправили на психіатричну експертизу. Про це розповів адвокат Едем Семедляєв, який відвідав 4 липня в лікарні Мемедемінова, повідомляє Крим.Реалії.

“Настрій у Нарімана нормальний, бойовий. Він готовий доводити, що він не винен, що психічно нормальний. Хоча це сильно його пригнічує, він не вважає, що взагалі мав проходити цю експертизу. Кожен день практично спілкуються з ним лікарі-психіатри, вони дивуються, чому його відправили на цю експертизу, оскільки він адекватна людина”, – розповів адвокат.

Семедляєв підкреслив, що заарештований блогер не має претензій ні до лікарів, ні до людей, які охороняють його в лікарні.

“Він має претензії до російського законодавства, яке мусульман, кримських татар вважає терористами, і якщо "терорист", значить, людина ненормальна і їй необхідно проводити психіатричну експертизу. Саме це Нарімана сильно обурює. Він готовий доводити і доводить те, що він адекватний, нормальний”, – заявив Семедляєв.

Нагадаємо, 30 червня громадського активіста Нарімана Мемедемінова помістили в психіатричну лікарню, як повідомляється, він пробуде там щонайменше 20 днів.

15 травня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив до 15 серпня арешт кримськотатарському активісту, громадському журналісту Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму.

У березні в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після цього суд арештував Мемедемінова.

23 березня низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів заявили, що вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

23 березня ІМІ закликав міжнародні організації захистити арештованого кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова.

23 березня прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом позбавлення волі кримського громадського журналіста та активіста Нарімана Мемедемінова.

Liked the article?
Help us be even more cool!