ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У понеділок ІМІ та Генпрокуратура почнуть працювати над журналістськими справами

16.03.2012, 01:40
19 березня Інститут масової інформації  разом з Генеральною прокуратурою мають погодити алгоритм роботи над справами щодо порушень прав журналістів, які були подані у зверненні журналістських організацій до Президента Віктора Януковича.
Про це представники ІМІ та Генпрокуратури домовились в ході роботи Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яке відбулося 15 березня, повідомила директор Інституту Вікторія Сюмар.
Працювати над конкретними випадками в ГПУ за участю громадських організацій з матеріалами кожної окремо взятої справи саме в прокуратурі, з безпосереднім доступом до матеріалів кожної справи, запропонував заступник ГПУ Віктор Занфіров.
Також він пропонує виробити спільні критерії оцінки та кваліфікації злочинів проти журналістів: «У нас різні погляди на рішення по кваліфікації. Я пропоную тим працівникам ІМІ, у яких є своя думка, щоб вони зустрілися з працівниками відповідних підрозділів Генеральної прокуратури, які вивчали ці матеріали, та поставили крапку в розгляді цих матеріалів», - сказав він.
Вікторія Сюмар підтримала пропозицію Генпрокуратури щодо доступу громадськості до матеріалів справ, в яких йдеться про порушенння прав журналістів, оскільки це, за її словами, дасть можливість з’ясувати та оприлюднити інформацію про те, в якому стані знаходиться розслідування резонансних справ проти журналістів.
ІМІ пропонує долучитися до цієї роботи зацікавленим юристам з ГО.

ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!