ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві дисциплінарна комісія відмовила журналістам, які скаржились на погрози адвоката

11.10.2016, 13:18

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Полтавської області відмовила у задоволенні скарги журналістки ГромадськеТВ.Полтава Ольги Дудки та журналіста з “Полтавщини” Миколи Лисогора на дії адвоката Марини Розанової. Про це Ольга Дудка повідомила 10 жовтня на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, виклавши скріншот рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Полтавської області про відмову в порушення дисциплінарної справи.

“Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Полтавської області не задовольнила нашу з колегою з “Полтавщини” скаргу на адвоката Марину Розанову. У своїх поясненнях Марина Розанова вказує на те, що нібито я підходила до неї і наказувала вийти зі справи підозрюваного у вбивстві Петрова, що ми не представлялися журналістами, що перешкоджали її адвокатській діяльності і що наданий нами аудіозапис про її висловлювання на нашу адресу – “ни о чем”... Не здивуюся, якщо у кримінальному провадженні щодо погроз їй мене ще й винною зроблять! Хоча я ніколи не бажала їй зла і навіть зараз не бажаю... Ось вона – сила дружини прокурора”, – написала Ольга Дудка.

У рішенні комісії від 5 жовтня зазначено, що оцінивши обставини, наведені у скарзі, дослідивши довідку про про результати перевірки та матеріали зібрані під час неї, пояснення адвоката, “дисциплінарна палата дійшла висновку, що в діях адвоката Розанової М.В. не вбачається ознак дисциплінарного проступку, передбаченого ч.2. ст.34 Закону України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, а її дії не порушують Правил адвокатської етики”.

“Дисциплінарна палата КДКА Полтавської області приходить до висновку про відсутність підстав для порушення дисциплінарної справи відносно адвоката Розанової М.В.”, - йдеться у рішенні комісії.

У свою чергу, журналістка збирається оскаржувати рішення про відмову в порушенні дисциплінарної справи.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня в Октябрському райсуді Полтави адвокат підозрюваного, справу якого розглядали, Марина Розанова, погрожувала журналістці ГромадськеТБ.Полтава Ользі Дудці її побрити наголо. На тому ж судовому засіданні погрожували не лише Ользі Дудці. Батько підозрюваного погрожував іншому журналісту, Миколі Лисогору з онлайн-видання “Полтавщина”, обіцяв засунути йому фотоапарат в “ж…”. Лисогор не став писати заяву до поліції.

31 серпня журналістка ГромадськеТБ.Полтава Ольга Дудка звернулася до правоохоронців із заявою про погрози від Марини Розанової.

Адвокат Марина Розанова, яка погрожувала у суді побрити наголо журналістку ГромадськеТБ.Полтава Ольгу Дудку, заявила в поліцію про погрози. У рамках цього кримінального провадження журналістка 9 вересня давала слідчому пояснення.

13 вересня журналістка ГромадськеТБ.Полтава Ольга Дудка заявила, що поліція не внесла її вже другу заяву щодо інциденту до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), тому вона оскаржуватиме бездіяльність слідчого.

Фото - bankruptcy-ua.com

Liked the article?
Help us be even more cool!