ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У поліції огляд жінок біля суду, де свідчить Порошенко, назвали "вимушеними заходами"

21.02.2018, 16:34

У Національній поліції посилені заходи безпеки, зокрема посилений огляд жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва, називають “вимушеними”. Про це Радіо Свобода повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

“Вочевидь, це звична ситуація, тому що це перша особа держави, яка перебуває під захистом. І такі заходи захисту є вимушеними”, – пояснив Тракало посилений огляд відвідувачів Оболонського районного суду Києва, де сьогодні проводився допит Президента України Петра Порошенка.

В Оболонському управлінні поліції виданню пояснили, що такі посилені заходи безпеки проводили з метою уникнення ймовірних провокацій.

“Метою правоохоронців було не допустити провокацій. Дійсно, були посилені заходи безпеки. Була поверхнева перевірка всіх: працівників суду, простих відвідувачів, журналістів. Але тих, хто найбільше себе підозріло поводив, більш посилено перевіряли. Таким чином і виявили цю активістку Femen…” – повідомила речниця Оболонського управління поліції Оксана Ліщук.

Вона уточнила, що більш посилений огляд проводили в окремій кімнаті, де перебували поліцейські-жінки.

За даними речниці, в Оболонському райсуді Києва такі заходи безпеки проводилися вперше.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого правоохоронці проводили додатковий огляд жінок при вході до Оболонського районного суду Києва, де мав відбутися допит Президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Зокрема, вони зобов’язували жінок, що приходять на 5 поверх, де знаходиться зал засідань №15 і розглядається згадана справа, пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність написів на тілі.

Liked the article?
Help us be even more cool!