ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві правоохоронці не пускали журналістів на сесію облради. У поліції спростували перешкоджання (оновлено)

29.03.2018, 16:02
Фото - НікВесті

У Миколаєві 29 березня правоохоронці не пускали журналістів у залу засідань обласної ради, де мало розглядатися питання про відсторонення голови ОДА Олексія Савченка. Про це представнику ІМІ у Миколаївській області повідомив журналіст місцевого видання “Шиповник” Іван Казора.

За його словами, разом з ним також не пропускали журналістку видання “НікВесті” Юлію Акімову.

“Активістів по одному стали пропускати в двері. Після того як пройшло людей 10, двері закрив Максим Ахромєєв (т.в.о. заступника начальника ГУНП в Миколаївській області - ред.). Я підійшов з Юлею, і ми спробували пройти, але нам перегородили шлях. Ми поставили запитання, чому… Нам сказали: "Почекайте, питання вирішується". Я сказав, що він перешкоджає нашій журналістській діяльності, та повторно пред'явив пропуск. Він відмовився пускати. По рації зв'язався з керівництвом і запитав, що робити з журналістами? А після не розмовляв з нами і зовсім. Це тривало декілька хвилин. Після він відкрив двері і пустив нас”, - розповів Казора.

Начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Олена Бережна у свою чергу пояснила представнику ІМІ, що перешкоджання журналістській діяльності з боку співробітників поліції не було, оскільки поліція діяла виключно з міркувань безпеки усіх присутніх в будівлі облради.

“Коротка декількахвилинна затримка з запуском частини журналістів, які заходили за активістами до сесійної зали, відбулась виключно через велику кількість активістів, які намагались прорватись у будівлю. Правоохоронці діяли виключно з міркувань безпеки як журналістів, так і всіх інших присутніх в будівлі обласної ради, попереджаючи штовханину та можливі сутички. Ніякого перешкоджання журналістській діяльності з боку співробітників поліції не відбувалось - мова йде виключно про забезпечення громадського порядку”, - зазначила Олена Бережна.

Як повідомляє НікВесті, 29 березня у Миколаєві під будівлею обласної ради, де проходила сесія, відбулася акція протесту мітингувальників з вимогою відставки голови Миколаївської облдержадміністрації (ОДА) Олексія Савченка.

Сесію Миколаївської обласної ради охороняли сотні поліцейських. Зокрема, представники “Національного корпусу” на засіданні облради вимагали винести на голосування відсторонення Савченка на час розслідування самогубства колишнього директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Як повідомляв ІМІ, 5 жовтня 2017 року в Києві ГО “Інститут масової інформації” презентував результати дослідження “Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” у регламентах місцевих рад”.

У рамках проекту експерти ІМІ проаналізували регламенти 47 обласних та міських рад на предмет забезпечення прав журналістів та дотримання вимог Закону України “Про інформацію”. Дослідження показало, що із 47 місцевих рад понад третина (17 рад) порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів. Тому експерти ІМІ розробили рекомендації для усунення проблемних моментів із регламентів цих 17 рад.

Дослідження “Рада дружня до медіа” реалізоване в рамках проекту ІМІ “Блогери України проти корупції” за підтримки Freedom House.

Liked the article?
Help us be even more cool!