ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку журналістів не пускали на сесію облради

14.07.2016, 12:57

Сьогодні, 14 липня, у Луцьку журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку та головну редакторку видання “Відомості.UA” люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради. Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Чоловіки, які перешкоджали журналістській діяльності, представитися відмовилися, сказали лише, що вони з якоїсь громадської організації, і що журналістки на вулиці брали участь у мітингу, зазначає інтернет-видання “Район.Луцьк”.

Сьогодні перед приміщенням обласної ради відбувалося відразу три пікети. “Василина Боруцька спілкувалася з мітингувальниками, коли одна з груп, а саме працівники Ковельської вузлової лікарні, вирушили до сесійної зали, вона пішла з ними. Вхід у залу їй та мітингувальникам перегородили декілька осіб у цивільному, які не пропускали їх”, – повідомляє “Волинське агентство розслідувань” .

Люди в цивільному не реагували навіть на журналістське посвідчення Василини Боруцької та підтвердження інших журналістів, що вона – їхня колега. Лише завдяки втручанню керівника відділу інформаційного забезпечення діяльності облради Оксани Лукашук та керуючого справами виконавчого апарату облради Дмитра Дубняка журналістів пропустили в залу.

Журналісти припускають, що люди в цивільному – це приватна охорона голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. “Охорона Палиці нас не пускала в зал… Я шокована”, – зазначила Галина Федоренко.

Як повідомила представниці ІМІ у Волинській області журналістка Василина Боруцька, вона вважає цей інцидент в обласній раді перешкоджанням її професійній діяльності.  “Декілька разів представлялася, показувала посвідчення та попередила про кримінальну відповідальність, просила опонентів пропустити чи бодай представитися  все марно. Написала заяву у поліцію, хочу щоб осіб встановили (а я на них  вказала, є відео та свідки), та вони відповіли за свої дії згідно чинного законодавства”, –  сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!