ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пікетували посольство РФ з вимогою звільнити Сенцова

21.08.2018, 12:03
Фото - Оля Комарова / Радіо Свобода

Сьогодні в Києві, у сотий день голодування в російській колонії українського режисера Олега Сенцова, активісти пікетували посольство РФ із вимогою його відпустити, повідомляє Радіо Свобода та Громадське.

Учасники акції читали свої листи до Сенцова та його оповідання.

Акція “Солідарність з Олегом Сенцовим” є частиною міжнародної ініціативи, започаткованої міжнародним ПЕНом у Лондоні.

Паралельно акції солідарності відбуваються у Львові, Вінниці, Москві та Санкт-Петербурзі. Окрім цього, акції сьогодні пройдуть у Великій Британії, Кенії, Швеції, Данії та США.

21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Акція під посольством РФ у Києві на підтримку Олега Сенцова - Під посольством РФ у Києві пікет у 100-й день голодування Сенцова

Як повідомляв ІМІ, 14 серпня міжнародна неурядова організація PEN International, що об’єднує письменників, перекладачів та редакторів, оголосила марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова.

14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!