ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі поліція відкрила справу через побиття активіста партії і блогера

19.03.2018, 14:52
Фото - Фейсбук Сила людей Кривий Ріг

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) поліція відкрила кримінальне провадження через побиття помічника депутата міськради, блогера та громадського активіста Сергія Мокрякова. Інформацію про це підтвердили в Криворізькому міськвідділі поліції, повідомляє Радіо Свобода.

За даними поліції, провадження відкрите за статтею 125 Кримінального кодексу України ("Умисне легке тілесне ушкодження"). Після експертизи правова кваліфікація справи може бути змінена, додали в поліції.

За інформацією фракції партії “Сила людей” у Криворізькій міській раді, напад на Сергія Мокрякова, який є помічником депутата міськради Світлани Сови, стався увечері 16 березня.

Кілька невідомих підійшли до Сергія Мокрякова ззаду і вдарили важким предметом, потім повалили і били ногами. Після чого швидко втекли, не взявши ніяких цінних речей. Лікарів та поліцію викликала дружина потерпілого.

Як розповіла Радіо Свобода дружина потерпілого Світлана Мокрякова, зараз її чоловік перебуває в міській лікарні, його травми лікарі оцінюють як середнього ступеня тяжкості, у нього діагностували струс мозку, черепно-мозкову травму, численні забиття та гематоми, зламаний палець. Лікарі його прооперували – наклали шви на рани на голові. Вона також додала, що напад на її чоловіка стався, коли той повертався додому, – на слабко освітленій вулиці, за три будинки від дому. За її даними, нападників було четверо.

За інформацією фракції “Сила людей”, напад може бути пов’язаний з громадською та партійною роботою Сергія Мокрякова. Нещодавно він обійняв посаду заступника голови одного з керівних органів партії – її Центральної контрольно-ревізійної комісії.

Як розповіла Громадському радіо депутатка міськради Кривого Рогу Світлана Сова, напад на Сергія Мокрякова може бути пов'язаний з його громадською активністю. Зокрема, активіст займався розслідуваннями діяльності кількох криворізьких депутатів.

“Він у лікарні. Йому наклали багато швів на голову, зашивали більше години. Побита спина, струс мозку. Він поки що не може встати з ліжка”, - сказала вона. Депутатка додала, що речовим доказом є гумова рукоятка від дубинки, яку використовують поліцейські.

Активісти не пов’язують нападу з поліцією, оскільки таку дубинку нескладно дістати. Світлана Сова зазначила, що причиною нападу на Сергія Мокрякова, швидше за все, є його громадська діяльність.

“У нього не було проблем, пов’язаних з фінансами чи роботою. Ми пов’язуємо напад з тим, що він дуже активний блогер в нашому місті, учасник Майдану, а також заступник центральної ревійзійної комісії партії “Сила Людей” на національному рівні. Сергій пише про одіозних чиновників Кривого Рогу, його багато хто знає в місті. Він айтішник і вміє швидко аналізувати документи, дані тощо. Останні його дописи стосувалися місцевої влади, зокрема він гостро критикував дії депутата Констянтина Усова”, - зазначила депутатка. З критикою Сергій Мокряков виступав і на адресу Олександра Вілкула.

Liked the article?
Help us be even more cool!