ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму розпочинається розгляд справи Семени по суті

20.03.2017, 10:41

У підконтрольному Кремлю суді Сімферополя сьогодні, 20 березня, відбудеться розгляд по суті справи проти українського журналіста Миколи Семени, який співпрацював із проектом Радіо Свобода Крим.Реалії, повідомляє Радіо Свобода.

Попереднє засідання у справі відбулося наприкінці лютого. Тоді сторона захисту висловила претензії до лінгвістичної експертизи.

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня 2016 року підконтрольний Росії “прокурор Криму” Наталія Поклонська заявила про порушення російською ФСБ кримінальної справи відносно кореспондента проекту Радіо Свобода Крим.Реалії за “заклики до порушення територіальної цілісності Росії”. Йшлося про Миколу Семену, в будинку якого вранці 19 квітня провели обшук силовики, він був затриманий.

Після допиту Семену відпустили під підписку про невиїзд.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”. Екс-прокурор анексованого Криму, яка і звинуватила Семену, заявила, що Крим.Реалії дав можливість “виправдання актів саботажу і екстремізму”. 66-річному журналістові загрожує п’ять років позбавлення волі.

29 квітня 2016 року стало відомо, що після чергового допиту Миколу Семену перевели в статус обвинуваченого.

З 7 липня 2016 року Миколі Семені обмежили доступ до особистого банківського рахунку через внесення його прізвища до списку “терористів”.

23 серпня 2016 року захист журналіста Миколи Семени просив відпустити його на лікування у Київ.

29 серпня 2016 року Київський районний суд Сімферополя відхилив скаргу адвоката українського журналіста Миколи Семени на дії слідчого ФСБ.

У жовтні в окупованому Росією Криму суд залишив без змін рішення суду першої інстанції щодо скарги журналіста Миколи Семени на дії слідчого ФСБ Росії.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Адвокат Семени Еміль Курбедінов зазначив, що обвинувальний висновок було вручено з порушенням кримінально-процесуального кодексу: документ мав вручити представник прокуратури, тоді як Семені висновок передав слідчий ФСБ Олександр Паршутін у будівлі управління.

Liked the article?
Help us be even more cool!