ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму припиняють роботу корпункти українських телеканалів

23.06.2014, 10:30

У Криму припинено роботу корпунктів 5 каналу, каналу 24 та «Нового каналу». Як повідомляє кримський кореспондент ІМІ, журналісти каналів «1+1», СТБ, ICTV, Інтер та Першого національного продовжують працювати на півострові, але як довго триватиме ця робота, не прогнозують.

Більшість українських журналістів скаржиться на значне погіршення умов праці журналістів на півострові. Їх не допускають на засідання органів кримської влади, чиновники відмовляють українським ЗМІ в коментарях. Тож збирати інформацію на півострові майже неможливо.

Одним з головних факторів, які ускладнюють роботу українських ЗМІ на півострові, лишається фізична небезпека для незалежних журналістів.

Як повідомили “Телекритиці” у прес-службі 5-го каналу, останню техніку канал вивіз із Криму минулого тижня. Наразі на півострові немає штатних працівників мовника.

Що ж до Нового каналу, то як повідомили у прес-службі, корпункт у Криму вони закрили давно, приблизно півтора місяці тому. Причиною закриття корпункту стало бажання журналіста Олега Крючкова, який близько 10 років працював для «Нового каналу», співпрацювати з російським каналом НТВ.

На сайті НТВ Крючков зазначив, що він вирішив піти з української журналістики, оскільки він не хотів називати «російських солдат окупантами». «Вважаю, що події на Майдані вбили українську журналістику, а кримські події поставили хрест на моїй кар'єрі в "незалежній". Причина - я відмовився називати окупантами російських солдатів», - пише колишній співробітник Нового каналу.

Liked the article?
Help us be even more cool!