ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці журналісти через суд вимагають фінансову звітність комунального підприємства

02.11.2016, 15:15

Журналісти ініціативи “Відкритий доступ” подали позов в Автозаводський районний суд м. Кременчука (Полтавська область) до комунального підприємства “Кременчуцьке тролейбусне управління” (КТУ), яке відмовилося надати на інформаційний запит фінансову звітність. Про це повідомила керівник проекту “Відкритий доступ” Лариса Гориславець, повідомляє Телеграф.

Зокрема, підприємство не надало інформацію на три інформаційні запити. Журналісти просять суд визнати відмову КТУ протиправною та зобов'язати надати необхідну інформацію.

Журналісти, зокрема, просили інформацію про проведення незалежної аудиторської перевірки підприємства за 2015 рік; копії висновків і звіт за результатами незалежної аудиторської перевірки підприємства за 2015 рік. Також просили інформацію про проведення незалежної аудиторської перевірки за 2016 рік; копії висновків і звіт за результатами незалежної аудиторської перевірки за 2016 рік. Копію штатного розкладу (із зазначенням структури, чисельності працівників і їх заробітної плати, а також можливих додаткових виплат; місячного фонду заробітної плати) підприємства. Копію декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру 2015 року керівника підприємства.

Підприємство відповіло відмовою, мотивуючи це тим, що не є розпорядником цієї інформації. Однак законодавство України передбачає, що дані, що стосуються володіння, користування або розпорядження комунальним майном (тобто майном територіальної громади), є відкритою публічною інформацією, яка повинна надаватися, в тому числі і за запитами фізичних та юридичних осіб.

Як пише видання, фінансова інформація підприємства представляє публічний інтерес, особливо в світлі останнього рішення сесії Кременчуцької міськради про кредит для підприємства.

На фото - Лариса Гориславець, фото - Телеграф

Liked the article?
Help us be even more cool!