ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Конгресі США запропонували викликати на слухання представників Facebook і Twitter

14.09.2017, 11:42

Старший демократ комітету з розвідки палати представників Конгресу США Адам Шифф вважає за необхідне провести відкриті або закриті слухання з представниками компаній Facebook Inc і Twitter Inc у зв'язку з розслідуванням так званої російської справи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Нам необхідно, я думаю, щоб представники компаній соціальних мереж постали перед нашим комітетом або на відкритому, або на закритому засіданні”, - сказав він журналістам.

Напередодні керівник комітету Сенату з розвідки Річард Берр заявив, що він хоче отримати “повну звітність” від Facebook Inc і інших компаній - операторів соціальних мереж - про іноземне фінансування політичних рекламних кампаній. Берр заявив, що хотів би поцікавитися у Facebook і в інших компаній - операторів соціальних мереж - чи відомо їм щось про іноземне фінансування політичних рекламних кампаній Дональда Трампа і Гілларі Клінтон.

7 вересня Facebook повідомила, що ідентифікувала приблизно 470 недостовірних облікових записів, які соціальна мережа пов'язує з Росією і через які були поширені тисячі повідомлень політичного характеру в період з червня 2015 року по травень 2017 року. Представники Facebook надали ці дані слідчим, які вивчають можливе втручання Росії в президентські вибори США, писала The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

"Під час аналізу проведених витрат на рекламу ми виявили, що в період з червня 2015 року по травень 2017 року приблизно $ 100 тис. було витрачено на приблизно 3 000 оголошень, пов'язаних з приблизно 470 недостовірними обліковими записами і сторінками, такими, що порушують нашу політику. Наш аналіз показує, що ці облікові записи і сторінки були пов'язані один з одним і, ймовірно, ними управляли з Росії", - йшлося в заяві начальника служби безпеки соціальної мережі Facebook Алекса Стамоса.

Стамос вважає, що за допомогою цих сторінок і облікових записів поширювалися політичні повідомлення на спірні теми, такі як імміграція, контроль за зброєю, захист прав сексуальних меншин та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!