ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Комітеті захисту журналістів закликали гарантувати можливість роботи холдингу "Вести"

16.02.2018, 12:43
Фото - "Вести"

Координаторка програм “Комітету захисту журналістів” (КЗЖ) для Європи і Центральної Азії Ніна Огнянова закликала владу України забезпечити доступ до роботи і продовження діяльності співробітникам медіа-холдингу “Вєсті”. Про це вона заявила 15 лютого, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми закликаємо українську владу негайно роз’яснити причини недружнього рейду у медіа-холдингу “Вєсті”, забезпечити журналістам доступ до їхніх офісів і вжити заходи проти тих, хто зайняли ньюзрум на тиждень”, – заявила Ніна Огнянова.

Вона назвала “обурливою” ситуацію з “триваючим перешкоджанням журналістській діяльності” з боку силовиків.

8 лютого головний редактор холдингу “Вести” Оксана Омельченко повідомила про обшуки в приміщеннях офісу холдингу в Києві і недопуск журналістів на роботу.

Водночас у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) повідомили, що “озброєні холодною та вогнепальною зброєю невідомі особи в масках, застосувавши силу та погрози, фактично захопили приміщення 33 поверху БЦ Гуллівер”.

“У зв’язку зі зверненням компанії-управителя, якій було передано в управління офісні приміщення в БЦ "Гуллівер", про застосування сили невідомими особами, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, направило відповідне звернення до Генеральної прокуратури України та Національної поліції України про вчинення кримінальних правопорушень, за які передбачена відповідальність згідно зі статтею 382 Кримінального Кодексу України “Невиконання судового рішення”, - повідомляє АРМА.

Зазначається, що “15.02.2018 вчергове до приміщень Активів на 33 поверсі вдерлися невідомі особи в камуфляжі, на чолі яких виступала особа, яка усім представлялася Чепіжко Оксаною. Силою і погрозами життю представники Управителя і його охоронної фірми були виведені невідомими особами у камуфляжі з вказаних приміщень на вулицю. Знову в середину будівлі їх вже не впустила охорона торговельно-офісного комплексу з об’єктами громадського призначення “ГУЛЛІВЕР” (літера “В”)”.

Також АРМА повідомляє, що від Управителя Активами (ТОВ "БЦ "Навігатор" - ред.) постійно надходять повідомлення про те, що "кожної ночі невідомі особи, в спеціальному спорядженні, в шоломах і масках, з битками та помповими рушницями, сокирами, застосовуючи вогнегасники та інший невідомий газ, намагалися силою зайти до приміщень Активів… унеможливлюють своїми активними агресивними діями виконання Національним агентством Ухвали, а також вимог статті 100 Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК України) та статей 1, 9, 19, 21 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів"… погрожують постійно життю та здоров’ю, як працівникам Національного агентства, так і співробітникам Управителя Активами і його охоронної фірми".

У зв’язку з цим Національне агентство просить допомоги Головної військової прокуратури ГПУ і "вкотре наголошує, що наразі єдиним законним володільцем зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі договору управління майном", повідомляє “Детектор медіа”.

Як повідомляв ІМІ, 3 лютого співробітники Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), зробили чергову спробу прийняти в управління активи в офісі газети “Вести”.

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року у кримінальній справі №757/53395/17-к Національному агентству передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу Gulliver, за адресою: Київ, площа Спортивна, 1А, для здійснення заходів з управління, зазначає АРМА.

У свою чергу газета “Вести” повідомила, що вважає такі дії продовженням тиску з боку Головної військової прокуратури і АРМА та спровокованими циклом публікацій про діяльність цих відомств.

8 лютого за участі Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції всі приміщення на 31, 32 та 33 поверхах торговельно-офісного комплексу “Гулівер” були фактично передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Журналісти “Радио Вести” повідомили, що поліція не пускає їх на робочі місця, тим самим перешкоджаючи журналістській діяльності.

14 лютого головний редактор газети “Вести” і сайту vesti-ukr.com Оксана Омельченко повідомила, що редакція газети і сайту розцінює як перешкоджання журналістській діяльності дії осіб, що захопили їхній офіс під управлінням Національного агентства з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Вона підкреслила, що вже сьому добу невідомі утримують приміщення редакції.

У грудні 2017 року Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними внаслідок корупційних та інших злочинів, заявило про арешт офісу газети “Вести” в столичному торгово-офісному центрі “Гулівер”. Приміщення повинні були бути передані в управління агентства.

15 грудня 2017 року в офіс газети “Вести”, розташований в торговельно-офісному комплексі Gulliver, прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліціянтів.

16 листопада 2017 року в редакцію медіахолдингу “Вести Украина” прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. За інформацією джерел “Детектора медіа”, візит в офіс “Вестей”, де начебто відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу “Вести Украина”.

14 липня 2017 року Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в бізнес-центрі “Гулівер” у приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку. В одному з таких офісів знаходиться редакція “Вестей” у Києві.

14 липня 2017 року заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з приводу обшуків висловив сподівання, що газета “Вести” не виходитиме. Проте газета “Вести” не зупиняла свій вихід ані 14 липня, ані в наступні будні дні.

30 травня 2016 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича – бізнесмена, власника “Українського медіа холдингу” Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу “Вести Украина” Олександра Клименка, – передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Liked the article?
Help us be even more cool!