ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Комітеті свободи слова занепокоєні затягуванням розслідування нападу охорони Медведчука на журналістів "Схем"

08.02.2018, 10:50
Фото - Радіо Свобода

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування нападу охоронцями лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука на журналістів програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” 7 листопада 2017 року, повідомляє Радіо Свобода.

Обвинувальний акт щодо одного з охоронців передали до суду, повідомив запрошений на засідання комітету заступник начальника головного слідчого управління Нацполіції Степан Довгунь.

Він наголосив, що зараз встановлюють особу іншого охоронця.

“Вживаються заходи щодо його встановлення. В охоронній фірмі заперечують, що це саме їхній працівник. Кажуть, що вони його не залучали. Справа у тому, що, оскільки нами не отримано достовірних відомостей на другу особу, ми звернулися в інші органи, які можуть мати інші відомості…” – повідомив Довгунь.

Водночас у Київській обласній прокуратурі зазначили, що досудове розслідування триває.

“Проведене певне коло слідчих та процесуальних дій, призначені та проведені експертизи, отримані висновки. На даний час у нас виникла необхідність проведення певної низки додаткових слідчих та процесуальних дій, за результатами яких ми зможемо встановити абсолютно всі обставини вчиненого злочину”, – зазначила заступник начальника управління прокуратури Київської області Софія Дідорук.

У свою чергу, голова комітету Вікторія Сюмар заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів викликає занепокоєння.

“На жаль, відверто скажу, ми чули попередні обіцянки, що розслідування буде тривати і що зроблені ефективні кроки для того, аби максимально швидко суспільство могло побачити результати цього розслідування. Станом на зараз таких результатів немає”, – заявила Сюмар.

“Ми знову бачимо класичну проблему української правоохоронної системи затягування результатів слідства, в особливому випадку, якщо йдеться про конфлікт політичної особи з журналістом або посадової особи з журналістом. Це проблема, яка роками не вирішується в країні. Всі зацікавлені в тому, щоби вона вирішувалася”, – додала вона.

Під час засідання Вікторія Сюмар резюмувала, що Комітет з питань свободи слова триматиме на контролі цю справу й надалі запрошуватиме представників правоохоронних органів для того, щоб, за її словами, “цю справу не поховали під процедурними моментами”.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Київська місцева прокуратура №9 скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми” 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”. Охоронцю інкримінується 171 стаття Кримінального кодексу України.

У грудні 2017 року правоохоронці оголосили підозру 41-річному донеччанину, який перешкоджав законній діяльності журналістів 7 листопада на території київського аеропорту.

7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!