ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали організатора вбивства журналіста Сергієнка - Нацполіція

17.05.2017, 11:26

У Києві 16 травня поліція затримала організатора викрадення та вбивства черкаського журналіста та активіста Василя Сергієнка. Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

“Сьогодні, 16 травня, організатора вбивства черкаського журналіста Василя Сергієнка було затримано у столиці працівниками карного розшуку поліції Києва та Черкаської області. Співробітники поліції діяли професійно та оперативно – зловмисник навіть не встиг вчинити опір”, – розповів глава Нацполіції Сергій Князєв.

Він нагадав, що 11 квітня поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста. Далі, за його словами, під час проведення подальших оперативних заходів поліцейські встановили і організатора вбивства журналіста.

47-річного уродженця Вінницької області було оголошено у розшук за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), п. 11-12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За оперативною інформацією, затриманий причетний до скоєння низки інших злочинів. Для проведення подальших слідчих дій зловмисника доставлено до Головного управління Національної поліції України в Черкаській області. Поліція перевіряє його на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень та встановлює мотив та причини вчинення кримінального правопорушення. Тривають слідчі дії.

Як повідомляє Ліга з посиланням на генерального прокурора Юрія Луценка, затриманим є громадянин Мельник В.А., який в 2014 році працював начальником охорони одного з народних депутатів, “а після затримання виконавців вбивства журналіста тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку”.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

21 листопада 2014 року Президент України присвоїв Василю Сергієнку звання Героя України.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

11 квітня у Васильківському районі Київської області поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

Liked the article?
Help us be even more cool!