ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсонському училищі фізкультури журналісту відмовили у доступі до інформації

12.09.2017, 13:09

У Херсонському вищому училищі фізичної культури відмовились надати редактору сайту “Херсонська правда” Тарасу Бузаку копії договорів на закупівлю товарів та послуг, зазначивши, що така інформація є конфіденційною. Про це йдеться в офіційній відповіді керівництва училища на запит редактора, повідомив Тарас Бузак на своїй сторінці у Фейсбук та підтвердив представнику ІМІ у Херсонській області.

“Нещодавно за допомогою порталу публічних фінансів “Є-Дата” дізнався, що наше училище фізкультури за бюджетні кошти купувало гребінці для волосся, зубну пасту, зубні щітки, креми для взуття, засоби особистої гігієни, а також у платіжці було зазначено, що за бюджетні кошти була проведена вечірка. Після цього звернувся до Херсонської обласної ради із запитом на отримання публічної інформації. У запиті просив надати мені (в електронному вигляді) копії договорів, на підставі яких проводилась оплата. Також хотів отримати інформацію про ціну та обсяги цих закупівель, а також, що це була за вечірка, на яку було витрачено 4 тисячі бюджетних гривень”, - розповів Бузак.

Обласна рада відповіла редактору, що не володіє такою інформацією і направила запит до училища. В училищі відповіли, що “договори між фізичними особами - підприємцями та Херсонським вищим училищем фізичної культури є конфіденційною інформацією”.

“Оскільки кошти на рахунках комунального закладу є комунальним майном, то відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону про доступ до публічної інформації дані про їх витрачання однозначно є відкритими”, - прокоментував юрист ІМІ Роман Головенко.

Наразі журналіст збирається звернутися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та до суду.

Світлина від Тараса Бузака. Скан - Фейсбук Тараса Бузака
Liked the article?
Help us be even more cool!