ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні побили відомого журналіста

18.06.2018, 10:44
Фото - Фейсбук Сергій Нікітенко

Сьогодні, 18 червня, зранку в Херсоні двоє невідомих побили журналіста, керівника інформаційно-аналітичного сайту “Мост” Сергія Нікітенка. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук та повідомив ІМІ.

За його словами, на нього очікували, після чого напали, повалили на землю і побили.

“Нападники - двоє бороданів - чекали біля стоянки. Після побиття сіли в машину з транзитними номерами. Вся інформація в поліції. Били мовчки”, - написав він.

Нікітенко пов'язує інцидент виключно зі своєю професійною діяльністю.

“Врятувало те, що я завжди готовий до такого розвитку подій і вчасно згрупувався”, - написав він.

У коментарі ІМІ Сергій Нікітенко розповів, що він уже спілкується з поліцією, має намір написати заяву про злочин та пройти судово-медичну експертизу. 

Наразі, повідомив ІМІ Сергій, він знаходиться в поліції і пише заяву за фактом злочину.

“Я стверджую, що це пов’язано з моєю професійною журналістською діяльністю”, - сказав він, додавши, що пише матеріали на теми, пов’язані з державними фінансами.

Як розповів Радіо Свобода Сергій Нікітенко, двоє чоловіків, які його побили, схожі на людей, які раніше завдали ножових поранень голові одеського “Автомайдану” Віталію Устименкові.

“Можливо, це – якась спецоперація із залякування небайдужих людей: громадських активістів, журналістів. Можливо, до цього має стосунок наш агресивний сусід”, – сказав Нікітенко.

За його словами, вранці 18 червня, біля автомобільної стоянки на нього напали двоє чоловіків, які побили журналіста, а потім сіли у автомобіль “Тойота” з транзитними номерами і поїхали. Під час побиття чоловіки нічого не говорили.

Сергій Нікітенко вважає, що хоч останнім часом і написав чимало гострих публікацій, у яких фігурували місцеві чиновники, але вони не завдали їм такої шкоди, щоб хтось замовляв його побиття.

Також каже, що виключає побутові причини побиття: “У мене дуже давно не було ні з ким настільки гострих особистих конфліктів”.

Як розповіла керівник прес-служби Управління Національної поліції у Херсонські області Ірина Атаманенко, за фактом злочину відкрито кримінально провадження за статтею Кримінального кодексу про погрозу або насильство щодо журналіста.

За словами Атаманенко, цього року поліція регіону не відкривала жодного такого кримінального провадження, але є два провадження за заявами місцевих журналістів про перешкоджання їх діяльності.

Світлина від Сергія Нікітенка.

Світлина від Сергія Нікітенка.

Світлина від Сергія Нікітенка.

Фото - Фейсбук Сергія Нікітенка

Liked the article?
Help us be even more cool!