ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Гайсині радіо “Лада”, яке виграло конкурс на частоту, скаржиться, що місцева влада виступила проти них

20.02.2018, 15:00
Фото - Фейсбук Гайсин - радіо Лада 101,6 МГц

Громадське мовлення Гайсина - Радіо Лада 101,6 МГц, яке виграло конкурс Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільну частоту у Гайсині (Вінницька область), скаржиться, що місцева влада не визнає підсумки конкурсу, і вирішило звертатись зі скаргою на Нацраду до Президента України та Генерального прокурора. Про це йдеться у повідомленні радіостанції у Facebook.

Згідно з повідомленням, місцева влада організувала 19 лютого збори в приміщенні адміністрації, на яких голова Гайсинської районної держадміністрації Владислав Уткін та редакторка комунального радіомовлення Людмила Воронова звинуватили Нацраду в зловживаннях і підтасовках результату конкурсу. При цьому Уткін повідомив, що бере участь у заході не як голова РДА, а як рядовий гайсинчанин.

На зборах у приміщенні адміністрації в робочий час зібрались працівники бюджетної сфери, представники громадських організацій міста, окремі депутати районної та міської рад, керівники місцевих партій, голови районної держадміністрації, районної та міської рад, повідомляє редакція.

Темою зборів стало те, що 15 лютого в конкурсі на вільну радіочастоту перемогло приватне підприємство “Медіа Дністер” з концепцією громадського мовлення Гайсина. У конкурсі також брали участь, але програли, комунальна Гайсинська районна редакція радіомовлення, яка нині здійснює мовлення на хвилі 71,27 МГц, та приватна ТРК “Тодор” із Ладижина, яка транслює ХІТ-ФМ на хвилі 101,1 МГц.

Як зауважує Радіо Лада 101,6 МГц, під час конкурсу ПП “Медіа Дністер” також задекларувало готовність випускати у своєму ефірі передачі комунальної радіоредакції, яку очолює Людмила Воронова.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на підставі поданих документів та представлених концепцій ухвалила рішення визнати ПП “Медіа Дністер” переможцем конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 101,6 МГц у м. Гайсині Вінницької області. Новий гайсинський мовник здійснюватиме мовлення з позивним “Лада”.

“Але як стало зрозуміло з виступів голови РДА В. Уткіна та редактора комунального радіомовлення Л. Воронової, таке рішення не влаштовує місцеву владу. Л. Воронова звинуватила Національну раду в зловживаннях і підтасовках результату конкурсу. Тому вирішили звертатись до Президента України та Генерального прокурора зі скаргою на Нацраду”, - йдеться у повідомленні.

Також, зазначає Радіо Лада 101,6 МГц, на зборах було заявлено, що “команда нового мовника не є професійною та достойною, припустились до публічних звинувачень і принижень гайсинчан, які брали участь у фокус-групі щодо створення нових радіопередач”. При цьому, зауважує радіостанція, керівнику Радіо Лада Ігорю Шевченку слова для виступу не надали.

“Це якийсь театр абсурду, - прокоментував ситуацію Ігор Шевченко. – Перед початком зборів я підійшов до голови РДА з метою прояснити окремі моменти, але почув, що я запізнився на 54 роки і один тиждень (це вік В. Уткіна)… у приміщенні перед загалом він також повторив цю фразу. Слова не надали, причину Уткін заявив чітко і ясно: “Ви потрапили на чуже весілля, вам слова не дадуть, ви тут ніхто, треба було спочатку домовлятись зі мною, а тепер ваше місце в тій кав’ярні, де ви засідали…”

Ігор Шевченко розповів, що 3 лютого в Гайсині у кав’ярні дійсно була зібрана фокус-група у формі дискусії, на яку були запрошені гайсинчани. За його словами, на зустрічі обговорювали те, яке радіо вони хотіли б почути в Гайсині, які теми передач, музичний репертуар їх цікавить. Як результат було вирішено створити в Гайсині міську радіостанцію у форматі громадського мовника.

6 лютого підприємство “Медіа Дністер” підписало Меморандум про створення радіостанції, згідно з цим меморандумом він взяв зобов’язання створити робочі місця для гайсинчан, провести більш широкі обговорення із громадськими організаціями міста та активною громадськістю з метою створення громадської ради незалежного мовника та залучення гайсинчан до творення радіопередач. “Але така демократичність мабуть не сподобалась місцевому очільнику району”, - сказав Ігор Шевченко.

ІМІ звернувся за коментарем щодо цієї ситуації до Владислава Уткіна, але в його приймальні повідомили, що він перебуває на офіційних заходах з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, 15 лютого Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначала переможців третього конкурсу на розвиток місцевого мовлення із використанням вільних радіоканалів у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Сумській, Хмельницькій і Чернігівській областях.

Частоту 101,6 МГц у місті Гайсині виграло ПП “Медіа Дністер”. На цю частоту також претендували Гайсинська районна редакція радіомовлення і ПП ТРК “ТОДОР” (“Тодор”).

Liked the article?
Help us be even more cool!