ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Горлівці викрали редактора сайту Gorlovka.ua (оновлено)

14.04.2014, 15:52

14 квітня у Горлівці проросійські активісти викрали редактора міського сайту Gorlovka.ua Олександра Білінського. Про це повідомляє Укрінформ з посилання на повідомлення співробітників видання на сторінці Вконтакті.

“Сьогодні, близько 11 години, в редакцію сайту Gorlovka.ua і газети “Криминал-Экспресс” вторглися активісти в масках. Семеро чоловіків безцеремонно під руки виштовхали головного редактора видання з кабінету і відвезли в невідомому напрямі. Робота редакції блокована, також не працює сайт”, - говориться в повідомленні.

Як розповів ІМІ Олександр Білінський, наразі його відпустили і з ним все добре. Його захопили проросійські активісти і відвезли під Управління внутрішнх справ, де вимагали розповісти, чому його видання називає нібито їх терористами.

“Зі мною все нормально. Нічого зі мною не сталося. Десь в 11 годині ранку в офіс залетіло шість чоловіків в масках. Запитали, де тут Білінський. Я, звичайно, вийшов. Вони мене захопили, посадили в свою машину і повезли до будівлі УВС. У машині хтось ляпаса дав, хтось ззаду. Почали мені говорити, що “ти нас називаєш терористами, зараз будеш звітувати перед народом”, - розповів головний редактор.

“Привезли мене туди, там натовп людей 300, а натовп не розуміє, йому сказали, що ось він нас називає терористом, вивели мене до натовпу і давай розповідати. Я їм пояснюю, що зайдіть на сайт, ми подаємо нормально новини. Вони почали відкривати сайт, не виходило, почали кричати "давай присягай нам". Я людей знаю цих половину. Кажу їм, ми пишемо об'єктивно. Вони зайшли на сайт, подивилися заголовки, побачили, що про терористів там немає. Я поговорив з депутатом від Донецької республіки Валерієм Отченко і запитав, чи можу я йти, ну мені і сказали йти”, - зазначив Білінський.

Також він зазначив, що йому було страшно, оскільки натовп нічого не розумів. “Ну жертва потрібна була їм. Було страшно, натовп - божевільний. Ніхто нічого не розумів, чого мене привезли. Всі кричать, "він нас називає терористами", і як це пояснити їм”, - зазначив журналіст.

Також Білінський повідомив, що йому через цей інцидент довелося закрити редакцію. За його словами, наразі головною проблемою у місті є висвітлення подій саме українськими журналістами, яким перешкоджають.

“Зараз головне завдання - це розуміння того, як працювати іншим журналістам. Я свій офіс вивіз, він закритий і не працює. Інші ЗМІ теж закрились, деякі з дому працюють. Нам потрібно хоч якось висвітлювати ті події, що відбуваються у місті, бо киян, донеччан тут немає, тут є російські канали. Зараз саме проблемне питання - це домовитися з цією новою владою, щоб нам хоч якось можна було висвітлювати події. Дві редакції вивезли людей, редакцію, тому що бояться, щоб не побили людей”, - зазначив Білінський.

Також він повідомив, що зараз на сайт здійснюється DDoS-атака.

Нагадаємо, опівдні в Горлівці бойовики узяли штурмом будівлю УВС. Під час штурму були постраждалі. Сайт Gorlovka.ua встиг виставити пряме включення з цієї події.

Фото Ліга

Liked the article?
Help us be even more cool!