ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьких ЗМІ цензура існує на рівні дотримання інтересів власника

29.02.2012, 06:59
Цензура в донецьких ЗМІ існує на рівні дотримання інтересів власника. Таку думку висловив регіональний журналіст всеукраїнського видання «DT.UA» в Донецьку Євген Шибалов в інтервю «ZIK».

«Зазвичай її (цензуру – ред.) здійснює не власник, а менеджери, які мають загальні установки та побажання від власника або вимушені самі вгадувати, що в нього за інтереси», - сказав Шибалов.

Досліджуючи регіональну специфіку діяльності ЗМІ в Україні журналіст «ZIK» опитав редакторів донецьких видань.  «Остров» редактор стрічки новин Олександр Владіміров), в «УРА-Інформ. Донбас» редактор Анна Хріпункова та колишній редактор Наталія Казьоннова, КІД  редактор агентства Ігор Фарамазян.

Редактор стрічки новин Інтернет-видання «ОстроВ» Олександр Владіміров прокоментував питання цензури так: «Нас ніхто не намагається утискати через те, що ми опозиційні чи неопозиційні. Однаково можуть звинувачувати у тому, що ми працюємо й на тих, й на інших – якщо коментарі під новинами уважно почитати. Але це свідчить про рівномірне висвітлення нами усіх подій».

Колишній редактор «УРА-Інформ. Донбас» Наталія Казьоннова  додала, що в редакції не було такого випадку, щоб вимагали зняти якийсь матеріал. Я не можу сказати, що влада тисне якось. Можуть бути невдоволені, ображатися. Але щоб хтось телефонував і казав: зніміть негайно! – це неприйнятна ситуація».

Редактор агентства «КІД» Ігор Фарамазян пригадав, що «За всю свою роботу на КІДі я тричі зіткнувся... Ну це навіть цензурою складно назвати – із невдоволеністю керівництва, скажімо так. І кожного разу це невдоволення стосувалося моєї особистої якоїсь недоробки. Десь дав однобоко позицію чиюсь. І я починаю говорити: ну так це ж було! А мені: де друга точка зору? І я думаю: ет, а таки прокол. Навіть не заперечиш нічого».

Як пише «ZIK» у приватних розмовах місцеві журналісти пояснили, що в Донецьку «просто нелояльність до влади часом тлумачать як опозиційність, себто підтримку політиків з іншого табору. Тому в «Острові» під «неопозиційністю» можуть мати на увазі відсутність будь-яких політичних симпатій, а в «УРА-Інформі. Донбас» цим поняттям пояснювати відсутність гострої цілеспрямованої критики влади.
Liked the article?
Help us be even more cool!