ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові через скандал скасували відкриту зустріч з заступницею редактора Страна.ua

17.02.2017, 11:46

16 лютого в Чернігові мала відбутися відкрита зустріч з заступницею головного редактора інтернет-видання Страна.ua Світланою Крюковою в рамках місцевої “Школи молодого журналіста”. Проте за кілька годин до заходу організатори повідомили, що скасовують зустріч через “нездоровий резонанс у частини чернігівської спільноти”. Про це повідомляє представник ІМІ у Чернігівській області.

Організаторами даного заходу виступали місцевий благодійний фонд “Майбутнє Чернігівщини” та Чернігівська обласна державна адміністрація, що спільно реалізовують проект “Школа молодого журналіста”.

Водночас, повідомляє представник ІМІ, після появи анонсу про приїзд Світлани Крюкової в соцмережах зі сторони окремих чернігівських громадських активістів та журналістів почали лунати звинувачення на адресу видання Страна.ua та заклики бойкотувати і навіть зривати захід.

В докір Крюковій та виданню ставили, зокрема, велику кількість новин на сайті, пов’язаних з Віктором Медведчуком та проросійської “джинси”.

Після цих звинувачень організатори вирішили скасувати захід та вибачилися у тих, хто зареєструвався на нього.

“В нас немає мети створювати конфліктні ситуації. Метою проекту є навчання молодих журналістів професійним компетенціям, в тому числі і критичному мисленню. На жаль, деякі “діячі” намагалися заполітизувати цей захід. Ми скасовуємо зустріч та приносимо вибачення всім журналістам, хто планував на ній бути”, - сказано в повідомлені фонду “Майбутнє Чернігівщини”.

Показується Гашпар.jpg

Показується обговорення.jpg

Нагадаємо, 23 грудня 2016 року “Детектор медіа” повідомив про участь низки українських сайтів, зокрема і Страни.ua, в інформаційній кампанії вкидань, яка формує уявлення про те, що десятки виробництв і тисячі громадян України просять Президента Петра Порошенка відновити економічні відносини з Росією. Після перевірки виявилося, що більшість з цих заяв і петицій - або просто фейкові, або зроблені людьми з оточення Віктора Медведчука. Серед інших, пише видання, Страна.ua також розміщувала подібні матеріали, проте друкувала їх як рекламні.

У січні журналіст Петро Шуклінов, автор матеріалу про джинсу в українських ЗМІ, звинуватив заступницю головного редактора Страни.ua Світлану Крюкову в розміщенні замовних матеріалів.

На звинувачення Шуклінова Світлана Крюкова відповіла, що влада веде кампанію проти її видання, а Шуклінов бере в ній участь. Вона також відповіла, що жоден із її колишніх редакторів “не скаже, що я була помічена в розміщенні замовних матеріалів”. За її словами, Шуклінов образив її не тільки як професіонала, але і як жінку. Тому вона чекає на публічні вибачення від Шуклінова, та зазначила, що її “юристи працюють із висловлюваннями та образами Шуклінова”.

Фото - скріншоти представника ІМІ, Фейсбук Світлани Крюкової

Liked the article?
Help us be even more cool!