ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаські журналісти пропонують започаткувати премію імені Василя Сергієнка

17.07.2017, 15:39
Василь Сергієнко

У Черкасах журналісти пропонують започаткувати премію серед журналістів-розслідувачів імені Героя Небесної Сотні, журналіста та поета Василя Сергієнка. Про це йдеться у проекті, запропонованому громадською ініціативою журналістів та громадських діячів, активістів Революції Гідності, повідомляє vikka.ua.

Окрім вшанування пам’яті Василя Сергієнка, конкурс має на меті виявлення та заохочення журналістів, блогерів, які розслідують злочинні корупційні діяння місцевих еліт, популяризацію журналістських розслідувань.

У конкурсі пропонується 5 номінацій, кожна з яких присуджується на загальноукраїнському та регіональному рівні: краще розслідування в інтернет-ЗМІ; краще розслідування у друкованому ЗМІ; краще ТБ-розслідування; розслідування громадськими активістами, блогерами; гран-прі від організаторів конкурсу.

Як повідомляв ІМІ, 16 травня у Києві поліція затримала організатора викрадення та вбивства черкаського журналіста та активіста Василя Сергієнка. 47-річного уродженця Вінницької області було оголошено у розшук за ч. 2 ст. 194 (“Умисне знищення або пошкодження майна”), ч. 3 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), п. 11-12 ч. 2 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. За вчинення цих злочинів зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

17 травня Придніпровський районний суд Черкас обрав запобіжний захід тримання під вартоюстроком на 60 діб, без права внесення застави, до обвинуваченого в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

30 травня апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу Вадиму Мельнику: замість тримання під вартою призначив йому нічний домашній арешт із застосуванням електронного браслета. Відпустити Мельника мали одразу в залі суду. Однак активісти заблокували і вихід підозрюваного з камери, і самих суддів у залі засідання. Після двох годин блокування до зали повернувся слідчий і оголосив нову підозру Вадиму Мельнику – створення злочинної організації.

4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках у лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

21 листопада 2014 року Президент України присвоїв Василю Сергієнку звання Героя України.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в областізатримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування  затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

11 квітня у Васильківському районі Київської області поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

Liked the article?
Help us be even more cool!