ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах було затримано і жорстоко побито місцевого журналіста Олега Огілька

24.01.2014, 13:12

23 січня уночі під час висвітлення подій коло Черкаської обласної адміністрації невідомі у цивільному затримали та жорстоко побили керівника та оператора сайту міста Черкас 0472.ua Олега Огілька. Про це повідомляє Анна Романенко, головний редактор мережі міських сайтів, на запорізькому сайті 061.ua, повідомляє "Телекритика".
 
Після 23.00, коли силовики перекрили всі виїзди з центральної площі Черкас, журналіста та оператора сайту, який завершував зйомку, затримали в кварталі від місця подій. За словами Олега Огілька, на нього напали люди в цивільному, які не назвалися. Його повалили в калюжу обличчям вниз, де вже лежало більше 50 людей, в основному молодь.
 
«Ще була жінка. Вона намагалася зупинити цей жах, просила, якщо вже ви кидаєте дітей, то і мене кидайте поруч. Люди в штатському так і вчинили. Потім прийшли люди у формі без розпізнавальних знаків і військових звань і стали бити нас. Били по нирках і лівій нозі. Били і ту жінку теж. Ми півгодини лежали в калюжі, били кийками. Потім нас відвезли у третю міськлікарню і змусили підписати заяву, що з нами все гаразд , після чого відвезли в РОВД», — розказав журналіст.
 
Місцезнаходження Олега Огілько і ще 57 осіб затриманих вдалося встановити лише до ранку — вони перебувають у Сосновському райвідділі міліції. Допомогу в розшуку затриманих надали лідери «Батьківщини» та «Удару». Для того, щоб звільнити журналіста, вони  своєю машиною перекрили дорогу начальнику райвідділу і не дали йому залишити будівлю міліції.
 
Сьогодні вранці Олега Огілька доставили до лікарні. У нього забиття нирок, набряк голови, садна і сліди побоїв по всьому тілу.
 
За даними на цю годину, з 58 затриманих відпустили лише 6 людей.

Як відомо, за даними ІМІ, у зоні сутичок протестувальників з міліцією на вулиці Грушевського у Києві за 19-23 січня постраждало щонайменше 47 журналістів, список постійно доповнюється.
 

Liked the article?
Help us be even more cool!