ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі в редакціях двох ЗМІ проводять обшуки, є затримані

07.08.2018, 11:07
Фото - protocol.ua

У Білорусі в незалежних виданнях БелаПАН і Tut.by відбуваються обшуки, є затримані, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомили білоруській службі Радіо Свобода співробітники інформаційного агентства БелаПАН, в їхньому офісі відбувається обшук.

За цими даними, силовики затримали співробітницю інформаційного агентства БелаПАН Тетяну Коровенкову, її відвезли на допит до Слідчого комітету (разом із затриманими редакторами порталу Tut.by Мариною Золотовою і Ганною Колтигіною.

Директор БелаПАН Алесь Липай на дзвінки не відповідає.

У слідчому комітеті пояснили, що підставою для порушення кримінальної справи стало повідомлення республіканського унітарного підприємства БелТА про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг.

Білоруські слідчі вважають, що до цієї “протиправної діяльності причетні посадові особи видавничого дому “Білоруський наука”, ЗАТ “БелаПАН”, ТОВ “Тутбай Медіа”.

“Протягом двох років без відома і згоди республіканського унітарного підприємства здійснювалося понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається в комп’ютерній системі підприємства”, – заявили в СК Білорусі і додали, що в результаті цих дій “БелТА” нанесена істотна шкода.

У червні у Білорусі схвалили поправки в закон “Про засоби масової інформації”, які посилюють урядовий контроль над ЗМІ та інтернетом. Ці законодавчі зміни вимагатимуть, щоб автори всіх публікацій і коментарів на онлайнових форумах були ідентифіковані і щоб власники веб-сайтів модерували ці форуми. Це дозволить блокувати соціальні мережі й інші сайти.

Документ викликав критику Білоруської асоціації журналістів і незалежних ЗМІ, а також міжнародних організацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!