ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі судять журналістів телеканалу "Белсат"

20.10.2017, 10:43
Фото - glavcom.ua

19 жовтня суд Залізничного району Гомеля (Білорусь) оштрафував журналістку Ларису Щірякову на 575 білоруських рублів (250 євро) за плакат “Я - нечесний журналіст”, повідомляє DW.

З таким плакатом Щірякова прийшла 28 вересня на судовий процес, де вона проходила у справі про “незаконне виготовлення продукції ЗМІ”, оскільки співпрацює з телеканалом “Белсат”, які ведуть мовлення на Білорусь з Польщі. Суд в Гомелі визнав поведінку журналістки несанкціонованим пікетом і оштрафував її за порушення порядку проведення масового заходу. За словами самої Щірякової, за допомогою такого плаката вона хотіла “показати абсурдність системи влади і правосуддя”.

На засідання 19 жовтня журналістка знову прийшла з тієї ж табличкою “Я - нечесний журналіст”. Трьох жителів Гомеля за участь у флешмобі на підтримку журналістки в цей день також покарали адміністративними арештами на п'ять діб.

Як повідомляє видання, 19 жовтня повістки в суди або міліцію отримали ще п'ять журналістів, які співпрацюють з “Белсат”. У всіх повістках зазначено, що на них заведені справи за порушення частини 2 статті 22.9 Кодексу про адміністративні правопорушення Республіки Білорусь (незаконне виготовлення та розповсюдження продукції ЗМІ). Всього в судах тільки Гомельської області незалежних журналістів штрафували за співпрацю з телеканалом “Белсат” понад 20 разів.

Liked the article?
Help us be even more cool!