ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі посилюють контроль за інтернет-ЗМІ

19.04.2018, 15:26
Фото - GETTY IMAGES

У Білорусі інтернет-ресурсам пропонують добровільно зареєструватися як ЗМІ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Білоруський партизан".

Як ідеться в повідомленні, поправки до закону вводять нові правила для “мережевих видань”, які тепер зобов'язані стати юридичними особами, з юридичною адресою в приміщенні нежитлового фонду і редактором, у якого є білоруський паспорт та не менш як п'ятирічний стаж роботи на керівних посадах у ЗМІ.

Поки виданням дозволили не реєструватися, але в цьому випадку власники і репортери таких інтернет-ресурсів не визнаються журналістами, не мають права на отримання і захист джерела інформації, а при появі на масових акціях прирівнюються до демонстрантів.

Також нові норми вводять обов'язкову ідентифікацію осіб, які розміщують матеріали або коментарі на будь-яких сайтах та форумах; обов'язкову модерацію; допускають блокування соцмереж і обмеження доступу до інтернет-ресурсів у позасудовому порядку.

Коментуючи ситуацію, зустрічаючись 10 квітня з керівниками та колективами найбільших державних ЗМІ, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що завдання нового закону про ЗМІ - захистити людей від деструктивної інформації.

“ЗМІ - це святе. І якщо держава може тримати в руках ці ЗМІ - фінансуючи, підтримуючи та інше, особливо електронні, - держава це має робити. Це дуже державна справа. А якщо приватні, то ми повинні так домовитися з приватником, щоб він обов'язково дотримувався своєї домовленості”, - підкреслив Лукашенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!