ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter перенесе до Росії персональні дані громадян країни

20.04.2017, 11:14

Федеральна служба нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) оголосила, що компанія Twitter перенесе до Росії бази з персональними даними росіян до середини 2018 року. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу російського відомства.

Роскомнагляд цитує лист представника Twitter Шинейд Максуіні, у якому мовиться, що зараз компанія оцінює, як ці дані можна перенести до Росії.

Раніше у Роскомнагляді зазначали, що набір даних, яких вимагає призначена для користувачів угода Twitter, дозволяє ідентифікувати осіб, отже, ця інформація потрапляє під закон про зберігання персональних даних.

Закон про зберігання персональних даних громадян у Росії діє від вересня 2015 року. Він зобов’язує компанії зберігати й обробляти персональні дані громадян Росії на території країни. В іншому випадку Роскомнагляд може заблокувати доступ до онлайн-ресурсів, що потрапили під дію закону.

У 2016 році у Росії вперше заблокували найбільшу зарубіжну соціальну мережу LinkedIn. Суд визнав її порушником закону про персональні дані.

Liked the article?
Help us be even more cool!