ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг виступить через скандал щодо збору даних користувачів у Facebook

21.03.2018, 15:30
Фото - скриншот з відео

Голова Facebook Марк Цукерберг у найближчі 24 години має намір виступити з огляду на скандал навколо британської компанії Cambridge Analytica, яка отримала персональні дані понад 50 млн користувачів Facebook. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на видання Axios.

“Це серйозна справа, і він (Цукерберг - ред.) знає про це”, - заявило джерело.

За даними Axios, спочатку Цукерберг приділяв не так багато часу можливому виступу як безпосередньому врегулюванню кризи, проте хід подій спонукав його змінити думку.

Axios зазначає, що, як очікується, голова Facebook спробує відновити довіру до компанії.

Зараз Цукерберг проводить консультації з інженерами на тему того, як виправити вразливості сервісів Facebook і забезпечити захист персональних даних користувачів, додає Axios.

Нагадаємо, компанію Cambridge Analytica звинувачують у незаконному використанні даних близько 50 млн акаунтів користувачів у Facebook для потреб передвиборної кампанії нинішнього президента США Дональда Трампа.

21 березня рада директорів компанії тимчасово відсторонила від посади гендиректора компанії Александера Нікса, який повідомив журналісту під прикриттям про деталі співпраці зі штабом Трампа.

Влада США, Євросоюзу та британський парламент зажадали від Facebook пояснень у зв'язку з доступом Cambridge Analytica до персональних даних користувачів. Британські парламентарі та американські конгресмени запросили Цукерберга взяти участь у слуханнях особисто.

У США штати Нью-Йорк і Массачусетс відкрито зажадали у Facebook інформацію про Cambridge Analytica, а Федеральна торгова комісія, за даними інформованих джерел, розпочала розслідування з огляду на можливі порушення.

Один із творців месенджера WhatsApp Браян Ектон у Twitter закликав усіх користувачів видалити Facebook, відповідний хештег deletefacebook вийшов у тренди. Facebook придбала WhatsApp у 2014 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!