ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТСК хоче захистити журналістів від УДО

16.06.2011, 03:34

Організації і установи не повинні  і перешкоджати професійній діяльності журналістів в разі участі в заходах осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Відповідний законопроект "Про внесення змін до закону "Про інформацію", підготовлений групою депутатів, зареєстрований у Верховній Раді 15 червня.
«Участь у визначених у заходах осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, а так само проведення зазначених заходів у приміщенні органів державної влади України та/або на об’єктах, щодо яких здійснюється державна охорона, не є підставою для звуження обов’язків суб’єкта владних повноважень, передбачених цією статтею» -  сказано в законі.
Закон "Про інформацію" зазначає, що "суб'єкти владних повноважень, що здійснили акредитацію журналістів, працівників ЗМІ, зобов'язані сприяти провадженню ними професійної діяльності".
"Завчасно сповіщати їх про місце і час проведення сесій, засідань, нарад, брифінгів та інших публічних заходів; надавати їм інформацію, призначену для ЗМІ; а також сприяти створенню умов для здійснення запису і передачі інформації, проведення інтерв'ю, отримання коментарів посадових осіб", - зазначено в законі.
На думку юристів ІМІ, вказаний законопроект не є достатньо детальним і не передбачає змін до законів, що регулюють діяльність УДО, зокрема ЗУ «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб». Такі зміни дозволили б уникнути колізій між законодавством про медіа та про держохорону і мали би більший вплив на роботу УДО, ніж проста зміна норми Закону «про інформацію».

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!