ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Три офіцери УДО притягнуті до відповідальності за напад на журналістів "Схем"

05.10.2017, 11:04
Фото - Фейсбук Наталі Седлецької

За результатами службового розслідування троє офіцерів Управління державної охорони України  (УДО) притягнуто до дисциплінарної відповідальності у зв’язку з інцидентом 15 вересня з журналістами програми “Схеми”. Про це повідомляється на сайті УДО.

“З військовослужбовцями УДО України також проведено додаткові заняття щодо дотримання правил військової ввічливості та поведінки військовослужбовців, визначених Статутом внутрішньої служби Збройних сил України”, - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, начальник УДО Валерій Гелетей зазначив, що специфіка діяльності управління накладає певні обмеження на взаємодію охоронного відомства з засобами масової інформації, адже мова йде про життя та безпеку як вищих посадових осіб України, так і керівників іноземних держав і міжнародних організацій, які відвідують Україну з офіційними та робочими візитами.

Гелетей зробив акцент на відкритості та готовності охоронного відомства до діалогу з представниками медіа. Так, найближчим часом УДО планує провести круглий стіл з експертами в сфері взаємодії із засобами масової інформації та представниками ЗМІ для вироблення низки спільних превентивних механізмів із метою уникнення подібних інцидентів у майбутньому.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня співробітники Державного управління охорони напали на знімальну групу “Схем” біля одного з ресторанів у Конча-Заспі, де знаходилися Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Гройсман, віце-спікер Геращенко. За інформацією журналістів, у ресторані святкували весілля сина генпрокурора Юрія Луценка Олександра.

У момент, коли закриту вечірку мав залишити Президент України Петро Порошенко, працівники УДО напали на знімальну групу програми, в результаті чого оператор Борис Троценко зазнав струсу мозку та пошкодження руки. Журналісти написали заяву до поліції про перешкоджання законній журналістській діяльності.

16 вересня начальник УДО Валерій Гелетей повідомив, що за фактом конфлікту співробітників Управління державної охорони з журналістом програми “Схеми” Михайлом Ткачем біля одного з ресторанів у Конча-Заспі призначено внутрішнє розслідування.

18 вересня програма “Схеми” оприлюднила відео нападу на знімальну групу, а саме журналіста Михайла Ткача і оператора Бориса Троценка.

19 вересня начальник УДО Валерій Гелетей на зустрічі з журналістами повідомив, що службова перевірка не виявила порушень у діях співробітників УДО, які напали на журналістів програми “Схеми”. За його словами, співробітник УДО “…спіткнувся, впав і зачепився за оператора”.

Liked the article?
Help us be even more cool!