ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трьох журналістів побили у сутичках під Києво-Святошинським судом

11.01.2014, 15:47
У ніч на 11 січня, у сутичках під Києво-Святошинським судом постраждало троє журналістів. Зокрема, це фотокореспондент Lb.ua Максим Левін, журналіст «Цензор.Нет» Олексій Чернишов, та журналістка ІА "Поряд з вами" Олена Білозерська.
 
За інформацією ІА "Поряд з вами", Олену Білозерську, яка була в помаранчевому жилеті з великими літерами “ПРЕСА” на спині, та тримала в руках велику камеру, поки вона шукала місце зйомки, хтось штовхнув в спину так, що вона пролетіла декілька метрів. Має забій на руці від падіння. За словами людей, які її піднімали, журналістку штовхнув хтось широкий і високий – уночі не було можливості роздивитися.
 
Кілька разів ударили кийком по ногах фотокора LB.ua Макса Левіна, йому розбили камеру, поламавши об'єктив і спалах (фотокамеру поламали навмисне, заявляє фотограф). За словами Левіна, його били троє або четверо "беркутівців" кийками та ногами. Силовики продовжували бити Макса Левіна навіть після того, як він сказав, що він журналіст. 
 
За інформацією LB.ua, також сильно побили фотокореспондента Цензор.нет Олексія Чернишова. Йому викликали "швидку", але він відмовився від госпіталізації.
 
Про подробиці побиття Чернишов розповів в ефірі Громадського.ТВ:
 

"Я разом із іншими фотокореспондентами (нас було небагато) опинився там, коли Беркуту була дана відмашка контратакувати і відкинути активістів на 100-150-200 метрів від автобусів. Ця контратака була дуже схожа до тієї, яка була на Банковій, коли перша хвиля «Беркуту» «зачищає територію», беркутівці по 2-3 чоловіка розбираються із тими хто не встигає відійти. І власне коли відтісняли активістів, дісталося і нам. Тепер тиждень доведеться ходити в корсеті, такому спеціальному поясі який фіксує спину від рухів, - травма хребта."

На питання журналістів Громадського.ТВ про те, чи «Беркут» розумів що б’є журналістів, Олексій сказав: «Вони просто не хотіли розбиратися, хто перед ними. Лупили людей з камерами і без камер, не було розбору. На момент атаки я підняв руки з камерою і кричав їм: «Спокійно!» - це не подіяло. Я би може й пішов звідти, але коли я побачив що на Максима (Левіна) летить беркутівець із обома ногами… Тому я рефлекторно дістав камеру і почав знімати, за що отримав спершу дубинкою по спині і в вухо, а потім коли впав, отримав по спині і по обличчю. Обличчя якимось дивом вдалося закрити».

Журналіст повідомив, що з ним зв’язувалися із прокуратури та заявив про намір скласти заяву до міліції.

Фото з Фейсбуку Андрія Хартановича

Liked the article?
Help us be even more cool!