ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Теличенко заявила, що її відсторонення від справи Гонгадзе є незаконним

01.06.2017, 13:02

Багаторічний адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко заявляє, що рішення Вищого спеціалізованого суду України щодо її відсторонення від справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе є незаконним, повідомляє “Детектор медіа”.

“Що сталося у Вищому спеціалізованому суді, для мене загадка. Дуже дивне рішення колегії. Воно є абсолютно незаконним і не має механізму оскарження. Відповідно, воно може бути підставою для звернення до Європейського суду та Вищої Ради правосуддя. І Мирослава хоче звертатися до Європейського суду”, – розказала адвокат.

За словами Теличенко, “процес навмисне затягують” і нині важко робити прогнози. “Не виключено, що Вища Рада правосуддя встигне зробити і своє рішення з приводу таких дій Вищого спеціалізованого суду”, - сказала вона.

Адвокат повідомила, що суд відсторонив її на підставі того, що вона начебто є свідком у справі Гонгадзе. “Я не була свідком, так як посилається Подольський суд. Мене, як і багатьох інших друзів Георгія, у вересні 2000 року слідчий допитав. І те, що він від мене довідався, що я особисто була знайома і що я підозрюю, що це було умисне вбивство, – розказала адвокат. – Знаєте, є така ситуація, коли адвокат працює у справі, а його треба позбутися. Це стара практика. Що робить слідчий? Слідчий допитує адвоката у якості свідка. Те, що мене допитували, не означає, що я бачила щось, що стосується злочину. Тобто що я є свідком. Наявність у матеріалах справи самого протоколу допиту особи в якості свідка не робить автоматично цю особу свідком у справі”.

За словами Теличенко, Мирослава Гонгадзе, по суті, позбавлена права представляти свої інтереси в суді, але не шукатиме іншого адвоката.

“Вона не має наміру шукати собі іншого представника, оскільки у мене залишається довіреність Мирослави Гонгадзе, і я далі є її представником. Я лише відсторонена від цієї справи у Вищому спеціалізованому суді. Ще побачимо, чим ця справа закінчиться. Може, я й повернуся в неї”, – розказала адвокат.

Вона додала, що відвідуватиме судові засідання поки що у якості слухача.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня Вищий спеціалізований суд України відсторонив багаторічного адвоката Мирослави Гонгадзе Валентину Теличенко від права представляти інтереси журналістки в судовому процесі у справі касаційного провадження за обвинуваченням екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача у вбивстві Георгія Гонгадзе.

Liked the article?
Help us be even more cool!