ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар вважає наступом на свободу слова ініціативу "регіонала" садити за наклеп та образу

25.07.2012, 03:15

Виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар вважає черговим наступом на свободу слова з боку Партії регіонів ініціативу народного депутата Віталія Журавського повернути кримінальну відповідальність за наклеп і поширення неправдивої інформації, повідомляє “Телекритика”.


«Україна суттєво змінилася з тих пір, як було знято криміналізацію дифамації завдяки ініціативі Миколи Томенка. Зняття цієї норми суттєво змінило ситуацію, і повертати назад кримінальну відповідальність - це значить повертатись до авторитарних країн, які не сповідують свободу слова. Натомість усі міжнародні організації звертаються до урядів і країн з проханням декриміналізувати дифамацію», - зазначила вона.


Такими є рекомендації ОБСЄ, «Артикля 19» та інших організацій. Тому Сюмар називає «великою справою українських журналістів не допустити введення цієї норми».


На запитання, наскільки реальним може бути ухвалення подібного законопроекту, Сюмар зазначила: «Мені, на жаль, здається що зараз реально все».


Нагадаємо, народний депутат Віталій Журавський з Партії регіонів пропонує повернути кримінальну відповідальність за наклеп і поширення неправдивої інформації та карати не тільки штрафами, але й тюремним ув'язненням на строк до п'яти років. Відповідний законопроект № 11013 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)» він зареєстрував 19 липня в парламенті.

Liked the article?
Help us be even more cool!