ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Син убитої журналістки з Мальти звинуватив у її смерті "мафіозну державу"

18.10.2017, 10:39
Фото - ЕРА, Ліга

Син журналістки-розслідувачки Дафне Каруани Ґаліції, вбитої унаслідок вибуху замінованого автомобіля на Мальті, звинуватив у її смерті “мафіозну державу”, повідомляє ВВС.

“Мою матір убили, тому що вона стала між верховенством права і тими, хто прагнув його порушувати”, - сказав її син Метью.

У розлогому дописі у Facebook невдовзі після того, як він безуспішно намагався врятувати її з охопленого вогнем автомобіля, він звинуватив мальтійську поліцію в некомпетентності, а уряд Мальти - в безкарності.

“Коли інституції держави недієздатні, останнім, хто ще бореться, часто є саме журналіст”, - написав Метью Каруана Галіція, який є також журналістом за фахом.

Він гостро розкритикував імідж Мальти як західної ліберальної держави.

“Так, ми дожилися до ось чого: ми стали мафіозною державою, де тепер можна змінити собі стать на посвідченні особи (і дякувати Богу), але де вас висадять у повітря за те, що користуєтеся своїми основоположними свободами”, - сказав він.

Речник уряду Мальти Курт Фарруджа відкинув звинувачення у безкарності і пообіцяв ретельне розслідування обставин загибелі Каруани Галіції.

Дафна Каруана Галіція була жорстким критиком уряду і фактично спричинила дострокові вибори цього року, коли опублікувала документи, що пов'язали прем'єр-міністра Джозефа Муската зі скандалом довкола “Панамського досьє”.

Мускат і його дружина спростували твердження, що вони використовували секретні офшорні банківські рахунки, на які було перераховано платежі від правлячої сім'ї Азербайджану. Попри скандал, він був переобраний і знову очолив уряд.

Популярний блог Каруани Галіції також був майданчиком для критики опозиційних політиків Мальти. У своєму останньому блозі журналістка назвала ситуацію в політичному житті країни “відчайдушною”.

Мальта звернулася по міжнародну допомогу в розслідуванні цього вбивства - зокрема, до ФБР США.

Liked the article?
Help us be even more cool!