ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав ІА "Полтава" спростувати інформацію про прокурора

19.05.2017, 15:06

Київський районний суд Полтави 3 травня частково задовольнив вимоги прокурора відділу прокуратури Полтавської області Миколи Верблюда, який позивався до інформагентства “Полтава” та позаштатного журналіста Геннадія Фетисова і вимагав 90 тис. грн морального відшкодування. Про це Фетисов повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

Суд визнав недостовірною та такою, що принижує честь Миколи Верблюда, викладену у статті “Вбив людину – ідеш на підвищення!”, розміщену на сайті видання 17 жовтня 2016 року, наступну інформацію про позивача: “з його провини загинула людина”, “знов скоював ДТП”. Суд зобов’язав у 10-денний термін видалити з цієї статті вищевказані слова, а також оприлюднити спростування цієї інформації.

В задоволенні решти позовних вимог суд позивачу відмовив.

ІА “Полтава” та журналіст за рішенням суду повинні відшкодувати прокурору понесені судові витрати – по 110 грн 24 коп. кожен.

“Прокурор вимагав 90 тисяч гривень, 45 тисяч кожного (із ІА “Полтава” та журналіста – прим. авт.). А суд вирішив, що ми повинні виплатити по 110 гривень”, – зазначив журналіст.

У коментарі представниці ІМІ в Полтавській області Геннадій Фетисов повідомив, що готує апеляцію. “Подаватиму апеляцію на це рішення. Редакція уже подала”, прокоментував Фетисов.

Як повідомляв ІМІ, 30 листопада 2016 року прокурор відділу прокуратури Полтавської області Микола Верблюд подав судовий позов проти позаштатного журналіста інформагентства “Полтава” Геннадія Фетисова. Заявник вимагав 90 тисяч гривень морального відшкодування та спростування недостовірної, на його думку, інформації про нього.

Liked the article?
Help us be even more cool!