ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав газету "33 канал" спростувати інформацію про депутата Вінницької облради

19.06.2017, 10:23

Вінницький міський суд 31 травня зобов’язав щотижневу газету “33 канал” спростувати інформацію про депутата обласної ради від Радикальної партії Ляшка Сергія Кривешка, яка була опублікована в газеті в квітні 2016 року, повідомляє місцеве видання Реал.

Суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію позивача, інформацію, розміщену 6 квітня 2016 року у випуску №5 газети “33-й канал” в статті “Як в області президента утворилася “ширка” із БПП, Опоблоку, радикалів та “Самопомочі” з аграріями”. А саме, “але погляньте на позицію голови фракції С.Кривешко - той навіть за включення цього питання в порядок денний не проголосував. А знаєте чому? Бо чекає, що ця сама “ширка” проголосує за те, щоб компенсувати його бусам із бюджету (він власник компанії перевізників) мільйони за перевезення пільгових пасажирів...”.

Також суд зобов’язав відповідачів (громадські організації “Вінницька обласна асоціація редакторів” та “Центр захисту журналістів”, які є засновниками газети “33 канал”) спростувати поширену про Кривешка інформацію в газеті. Крім того, суд вирішив стягнути з організацій 10 тисяч гривень моральної компенсанції шкоди  і 3158 грн компенсації за судові витрати.

Кривешко судився з двома вищевказаними громадськими організаціями та депутатами від “Свободи” Андрієм Вигонюком і від “Батьківщини”, заступницею головного редактора газети Тетяною Редько. Депутати розмістили інтернет-версію газетної публікацію на “своїх” сторінках у Facebook. Голова фракції Радикальної партії був обурений, що його обмовили колеги по депкорпусу.

Суд задовольнив частково позовни вимоги депутати. Зокрема відмовив у вимогах до Редько та Вигонюку, оскільки відсутні факти, які підтверджують, що саме вони ведуть сторінки в соцмережі під своїми профілями.

Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Liked the article?
Help us be even more cool!