ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Житомира розпочав слухання справи блогера Муравицького

24.10.2017, 14:34
Фото - СБУ

Сьогодні, 24 жовтня, Корольовський районний суд Житомира розпочав слухання справи стосовно місцевого журналіста, який підозрюється в тому, що за вказівкою російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали, повідомляє УНІАН.

До приміщення суду, де об 11.30 розпочалося слухання справи, прийшли півсотні активістів.

Як пояснили виданню у прес-групі СБУ у Житомирській області, слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно блогера-журналіста, підозрюваного у державній зраді. “Справу було передано до суду, і от тепер суд її розглядає”, - уточнили в СБУ.

Також в СБУ зазначили, що, за даними правоохоронців, у своїх матеріалах блогер обґрунтовував законність зміни меж території і державного кордону України, “справедливість” анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержавних утворень на сході України, аргументував необхідність незаконного приєднання окремих регіонів України до інших держав, поширював інформацію щодо збору коштів та матеріального забезпечення для так званих “ополченців Донбасу”.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня 2017 року СБУ проводила в Житомирі слідчі дії щодо блогера Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста, який публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Згодом співробітники СБУ затримали Василя Муравицького. Житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації.

2 серпня Корольовський районний суд Житомира взяв під варту Муравицького терміном на два місяці.

25 вересня слідчі Управління СБУ в Житомирській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно місцевого блогера-журналіста Василя Муравицького, який на замовлення російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали, та передали до суду обвинувальний акт для розгляду по суті.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!