ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав протиправною неповну відповідь МОЗ

20.04.2012, 03:08
Окружний адміністративний суд міста Києва 19 квітня 2012 року ухвалив рішення, яким визнав протиправним надання неповної інформації Міністерством охорони здоров’я України за запитом Інституту Медіа Права (ІМП), повідомляється на сайті ІМП.
У своєму запиті до МОЗ від 22 грудня 2012 року Інститут Медіа Права просив надати інформацію щодо того, чи була здійснена реєстрація бази персональних даних, якими володіє міністерство. Також у разі, якщо така реєстрація була здійснена, юристи ІМП просили надати копії свідоцтв про державну реєстрацію баз персональних даних.

У відповідь на запит міністерство повідомило, що реєстрація баз персональних даних була здійснена. Проте копії свідоцтв про їх державну реєстрацію орган влади так і не надав, посилаючись на те, що такий документ містить службову інформацію міністерства.

Однак у судовому процесі виявилося, що міністерство на момент отримання запиту ще не здійснило державну реєстрацію своїх баз персональних даних. Відтак, запитаних документів у відповідача не було, але у відповіді на запит він цього не зазначив. Разом із тим, суд вказав, що такі документи не можуть бути носіями службової інформації відповідно до Переліку відомостей, що містять службову та конфіденційну інформацію в МОЗ України. Тому суд задовольнив позовні вимоги у частині, в якій позивач просив визнати ненадання копій документів протиправним. Водночас суд вказав, що надання копій запитаних документів не є можливим, оскільки міністерство ще не володіє ними.
Liked the article?
Help us be even more cool!