ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі побиття сумського журналіста Євгена Положія перейшов до дебатів

22.03.2018, 14:46
Фото - скріншот з відео "UA:Суми"

Кримінальне провадження у справі побиття головного редактора газети “Панорама” (Суми) Євгена Положія дійшло до стадії судових дебатів. Після цього етапу судового процесу виголошують рішення суду, повідомляє “UA:Суми”.

Як повідомляє канал, розпочатись дебати мали ще 22 лютого в Ковпаківському районному суді, втім їх перенесли на 21 березня. Проте 21 березня вони не відбулись через відсутність обох захисників - обвинуваченого і потерпілого.

Тому Ковпаківський районний суд Сум відтермінував дебати на півтора місяці. Клопотання про це зачитала суддя. Решта учасників процесу не заперечували проти перенесення дебатів.

Справа Євгена Положія розглядається понад три роки.

Як повідомляв ІМІ, 15 квітня 2014 року пізно ввечері у Сумах двоє невідомих у балаклавах жорстоко побили у власному гаражі головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. У результаті Євген Положій отримав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м’яких тканин.

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як “Хуліганство”. Проте після того, як інцидент викликав резонанс у суспільстві, справу було перекваліфіковано на “Умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень”.

У міліції зазначили, що напад на Положія міг бути пов'язаний з його професійною діяльністю.

Євген Положій повідомив ІМІ, що пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

26 грудня 2014 року на сесії Сумської міськради 42 депутати підтримали звернення до тодішнього Генпрокурора Віталія Яреми з проханням втрутитися у розслідування справи побиття Євгена Положія.

22 травня 2015 року мешканцю м. Суми повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію.

Підозрюваному інкриміновано вчинення протиправних дій за ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 296 КК України.

25 червня Заречний суд м. Суми відмовив у задоволенні клопотання слідства про обрання запобіжного заходу підозрюваному у побитті головного редактора “Панорами” Євгена Положія.

25 серпня 2015 року Ковпаковський районний суд міста Сум відклав на 7 вересня підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо громадянина М., який є підозрюваним у побитті головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія.

Liked the article?
Help us be even more cool!