ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Москві продовжив арешт Сущенка до 30 червня

26.04.2017, 14:59

Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт українському журналісту Романові Сущенку, обвинуваченому в РФ у шпигунстві. Таке рішення суд виніс 26 квітня, повідомляє Тиждень.

“Суд постановив: клопотання слідства задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно обвинуваченого Сущенка на два місяці, тобто до 30 червня 2017 року”, - оголосила рішення суддя Маргаріта Котова.

Таким чином суд відхилив прохання адвоката про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, який він міг би відбувати в гостьовому будинку посольства України в Москві.

Засідання пройшло в закритому режимі, оскільки справа Сущенка має гриф “цілком таємно”, повідомив у Фейсбук адвокат Марк Фейгін.

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня адвокат Марк Фейгін запропонував Кремлю на знак примирення з кандидатом у президенти Франції Еммануелем Макроном відпустити журналіста Романа Сущенка, який працював у Парижі кореспондентом від Укрінформу.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

1 жовтня 2016 року Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві.

Захист оскаржив рішення Лефортовського суду Москви про арешт кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

15 грудня 2016 року Московський міський суд (Росія) визнав законним продовження арешту журналісту інформагентства “Укрінформ” Роману Сущенку до 30 січня 2017 року.

14 лютого Московський міський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту українському журналісту Роману Сущенку, якого незаконно утримують під вартою в Росії.

25 січня Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт журналісту Укрінформу Роману Сущенку до 30 квітня.

Фото - УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!