ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив розгляд справи Шабуніна

03.05.2018, 14:48
Фото - antac.org.ua

Дніпровський районний суд Києва 3 травня відновив розгляд справи керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, якого звинувачують за статтею "Погроза або насильство щодо журналіста" Кримінального кодексу України, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на початку засідання захист потерпілого Всеволода Філімоненка подав клопотання про розгляд справи без його присутності. Нині суд має заслухати двох свідків із постраждалої сторони.

30 січня під час підготовчого засідання суду Шабунін визнав, що він ударив Філімоненка, оскільки той, як заявив керівник ЦПК, провокував його колегу. Також Шабунін заявив, що він не погоджується з кваліфікацією прокуратури, оскільки потерпілий не є журналістом, а "відомий йому як провокатор".

Як повідомляв ІМІ, 9 лютого Дніпровський районний суд міста Києва розпочав розгляд по суті справи щодо голови правління громадської організації “Центр протидії корупції” (ЦПК) Віталія Шабуніна, якого звинувачують за статтею 345-1 “Погроза або насильство щодо журналіста” Кримінального кодексу України.

26 лютого Дніпровський районний суд м. Києва під час засідання у справі щодо голови правління “Центру протидії корупції” (ЦПК) Віталія Шабуніна допитав свідка – соратника Всеволода Філімоненка.

30 січня адвокати Віталія Шабуніна заявили у Дніпровському районному суді м. Києва, що результати медичної експертизи могли бути сфабриковані і не можуть бути доказом у справі про Всеволода Філімоненка.

Адвокати наполягають на іншій кваліфікації злочину, що відповідає реальному вчинку, а саме – “населення удару без наслідків”, ст. 126 Кримінального кодексу.

16 серпня 2017 року голові правління Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості громадянину Всеволоду Філімоненку, який представляється журналістом. Йому інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”. У документі вказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що “спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя”.

15 січня 2018 року слідчі перекваліфікували справу щодо голови громадської організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна. Тепер йому інкримінують частину 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України “Погроза або насильство щодо журналіста”.

18 січня громадські організації “Інститут масової інформації” та “Детектор медіа” заявили, що вважають безпідставною зміну статті Кримінального кодексу України у справі про сутичку Віталія Шабуніна зі Всеволодом Філімоненком, оскільки вона не пов’язана з журналістською діяльністю Філімоненка.

Liked the article?
Help us be even more cool!