ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив домашній арешт блогеру Муравицькому до 26 листопада

28.09.2018, 18:45
Фото - zhitomir.info

28 вересня Корольовський районний суд міста Житомира продовжив підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 26 листопада. Відповідну ухвалу зачитала на головуюча на засіданні суддя Ніна Янчук, повідомляє Укрінформ.

“Суд постановив продовжити запобіжний захід Муравицькому Василю Олександровичу у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Строк дії обов’язків щодо обвинуваченого визначити тривалістю у 60 днів, тобто до 26 листопада 2018 року включно”, - йдеться в ухвалі суду.

Суд відхилив усі подані клопотання прокурора та адвокатів Муравицького. Зокрема, прокурор Вадим Левченко подав клопотання щодо заміни запобіжного заходу на тривання під вартою без права внесення застави. Натомість троє захисників підсудного запропонували більш м’які заходи – особисте зобов’язання, взяття на поруки та арешт у нічну пору доби.

Засідання суду тривало з перервою. Під час першої частини прокурор подав аудіозаписи телефонних розмов, де, за його словами, звучить голос Муравицького та обговорюють теми написання публікацій і дзвінок у колл-цент “Сбербанку России” та листи з електронної пошти обвинуваченого із вказаними розмірами оплати та посиланнями на опубліковані статті. Суд прийняв усі докази до розгляду і надасть їм оцінку у результаті розгляду.

Раніше, після оголошення технічної перерви у роботі засідання, у судовій залі виникла бійка між молодими чоловіками, на одязі в яких було маркування С 14, та адвокатом Муравицького Андрієм Гожим. Після перерви захисник не повернувся на розгляд справи, оскільки, за словами інших адвокатів, був госпіталізований.

Корольовський районний суд направив повідомлення до Житомирського відділу поліції щодо забезпечення порядку під час розгляду кримінального провадження. Наступне судове засідання заплановане 24 жовтня, 16 листопада або 12 грудня.

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських

Як повідомляв ІМІ, 6 серпня Корольовський районний суд Житомира залишив блогера Василя Муравицького під домашнім арештом та призначив наступне засідання у справі на 28 вересня. Після закінчення суду Муравицького облили зеленкою під будівлею суду, коли той вийшов надвір.

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня Корольовський районний суд відпустив Муравицького під домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!