ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд остаточно виправдав підозрюваного у побитті фотокора з Черкас

31.03.2017, 14:00

Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього заступника командира батальйону патрульної служби У МВС у Черкаській області Петра Паливоду, який був підозрюваним у побитті фотокореспондента газети “Вечірні Черкаси” Ігора Єфімова 20 лютого 2014 року під час масових акцій у передмісті Черкас. Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

Згідно з інформацією НСЖУ, у кількагодинному судовому засіданні брали участь три судді, прокурор, постраждалий Ігор Єфімов та обвинувачений Петро Паливода зі своїм захисником.

“Вони вистрибували зі службового автобуса, що зупинився поруч мене, – пригадав побиття Єфімов. – Оскільки я виконував редакційне завдання, то був у жовтій жилетці з написом “Преса”, з бейджем та помітною професійною камерою. Однак це міліціонерів не зупинило. Швидше ще дужче розгнівало. На мій вигук, що я з преси, почув лише агресивне: “Ах ти преса! Тоді отримуй!”.

Сам Петро Паливода під час підготовки до засідання уникав спілкування із журналістами. Відмовлявся від коментарів і його захисник Валентин Гавриленко. “Виступаючи перед судом, Паливода ще раз зазначив, що не командував операцією, яка відбувалася того вечора і не віддавав наказів бити, – сказав Ігор Єфімов. – А також повідомив, що не бачив мене у яскравій жилетці “Преса” – інакше б зупинив своїх підлеглих.

Ігор Єфімов розчарований у такому рішенні суду, яке фактично підтвердило, що злочини проти журналістів в України лишаються безкарними.

Як повідомляв ІМІ, 20 лютого 2014 року в Черкасах, під час штурму “Беркутом” черкащан на блок-пості біля дамби, беркутівці побили фотографа газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова та розбили йому голову. Журналіст був у жилеті “Преса”, із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

Прокуратура Черкаської області просила у суду покарання для правоохоронця у вигляді трьох років обмеження волі.

12 грудня 2016 року Соснівський суд Черкас виправдав правоохоронця Петра Паливоду, обвинуваченого у побитті журналіста газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова на акції протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року. Суд виправдав Петра Паливоду, оскільки на день вчинення кримінального правопорушення він не був службовою особою, а тому в його діях відсутній склад кримінального правопорушення.

Ігор Єфімов подав апеляційну скаргу на вирок Соснівського районного суду м. Черкаси від 12 грудня 2016 року, яким було виправдано єдиного підозрюваного у справі побиття журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!