ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не знайшов порушень у діях Нацради, яка пропустила в ЗМІ ролики Генпрокуратури

24.09.2018, 15:37
Фото – detector.media

Окружний адміністративний суд міста Києва не знайшов порушень у діях Національоної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо поширення у ЗМІ соціальних роликів Генеральної прокуратури. Про це повідомляється на сайті Окружного адмінсуду Києва.

Проти Нацради позивалася громадська організація “Центр протидії корупції”. Організація просила суд визнати протиправними дії Нацради, яка повідомила, що відеоролики ГПУ “Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість” мають ознаки соціальної реклами і можуть розміщуватись у засобах масової інформації.

Суд, оголошуючи рішення, відмовив позивачу в задоволенні позовних вимог.

“Суд ухвалив відповідне рішення, зважаючи на те, що у процесі судового розгляду не було встановлено порушень у діях відповідача, повідомлення заздалегідь недостовірних даних та особистої реклами Юрія Луценка. Проте суд погодився з наявністю охоронюваного законом інтересу громадської організації для розгляду позову у суді”, - йдеться у повідомленні суду.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Центру протидії корупції (ЦПК) про визнання протиправним надання статусу соціальної реклами генерального прокурора Юрія Луценка, яку транслювали телеканали та радіостанції.

У січні 2018 року в ефірах загальнонаціональних каналів та радіостанцій почали показувати рекламні відеоролики “Виконуємо закон, встановлюємо справедливість” та відтворювати аудіо як соціальну рекламу. У вказаних відеороликах розповідали про успіхи Генеральної прокуратури.

У ЦПК вважають, що реклама має швидше ознаки політичної, а не соціальної. Надавши їй статус соціальної, Нацрада з питань телерадіомовлення порушила закон Закон України “Про рекламу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!