ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не розглянув апеляцію Скрипіна через несплату судового збору

14.11.2017, 15:40

Апеляційний суд Києва не взяв до розгляду апеляційну скаргу співзасновника і колишнього голови громадської організації “Громадське телебачення” Романа Скрипіна на рішення Печерського районного суду Києва у справі про захист честі та гідності, оскільки не було сплачено судовий збір у розмірі 18 тис. грн. Рішення щодо відмови задоволення позову Скрипіна набуло чинності. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу “Громадського”.

“Апеляцію Скрипіна в справі про спростування інформації та компенсації моральної шкоди суд не взяв до розгляду. Не було сплачено судовий збір – 18 тис. грн, з урахуванням мільйонної суми позову. Це означає, що рішення першої інстанції набрало законної сили”, – прокоментувала юристка “Громадського” Оксана Єфімчук.

Нагадаємо, співзасновник і колишній голова ГО “Громадське телебачення” Роман Скрипін позивався проти ГО “Громадське телебачення”, Богдана Кутєпова, Дмитра Гнапа, Наталі Гуменюк, Насті Станко, Романа Вінтоніва та інтернет-ресурсу “Новое время” щодо спростування інформації та захисту честі і гідності.

Скрипін вимагав стягнути з журналіста Кутєпова суму в розмірі 150 тис. грн, а з інших відповідачів солідарно – 850 тис. грн. Крім того, пан Скрипін вимагав визнати недостовірною оприлюднену на інтернет-майданчиках інформацію, розповсюджену під час відкритої дискусії Громадського на Львівському медіафорумі в 2016 році та в колонці Богдана Кутєпова “Жесть професії” у виданні “Новое время” від 19 квітня 2016 року. Зокрема, йшла мова про нібито шахрайство під час управління Скрипіним ГО “Громадське ТБ”.

У серпні Печерський суд Києва відмовив Скрипіну у задоволенні позову.

Liked the article?
Help us be even more cool!