ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Москви заарештував кореспондента "Укрінформу" на 2 місяці

03.10.2016, 11:08

Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці громадянина України, кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві. Таке рішення суд ухвалив 1 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на російський Інтерфакс.

“Сущенко заарештований на два місяці", - повідомила Інтерфаксу 3 жовтня прес-секретар суду Катерина Краснова.

Як повідомляв ІМІ, 3 жовтня українське національне агентство “Укрінформ” заявило про неправомірне затримання у Москві (Росія) власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка за звинуваченням “у шпигунстві”.

“Открытая Россия” повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО “Лефортово” журналіста агенції “Укрінформ” Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував за звинуваченням у “шпигунстві” (стаття 276 КК).

Роман Сущенко повідомив правозахисникам, що під час затримання на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

ФСБ Росії підтверджує затримання кореспондента українського національного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка. ФСБ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”, ведеться слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!