ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дав доступ СБУ до комп’ютера Міноборони, із якого могли завантажити інформацію на флешку Гужви

01.08.2017, 17:19
Ігор Гужва, фото - Радіо Свобода

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Служби безпеки України, у якому той просив тимчасовий доступ до комп’ютера Міністерства оборони, звідки, ймовірно, завантажили інформацію на флешку керівника видання “Страна.UA” Ігоря Гужви, повідомляє Радіо Свобода.

“Досудовим розслідуванням за вказаним кримінальним провадженням встановлено, що 22.06.2017 співробітниками Головного управління Національної поліції України у м. Києві під час проведення обшуку… в офісному приміщенні редакції інтернет-видання “Страна.ua” вилучено флеш-накопичувач марки “Kingston”…, на якому містяться електронні документи з відомостями, що, можливо, становлять державну таємницю”, – мовиться у постанові суду.

За даними СБУ, викладеними у клопотанні, частина документів, які виявили на флешці Гужви, зберігалась на комп’ютері, який перебуває у володінні Міністерства оборони.

Після публікації рішення суду Ігор Гужва на своїй сторінці у Facebook вчергове заявив про фабрикування справи проти нього.

“Я поняття не маю, про які дані йдеться, і ніякої інформації від Міноборони на флешках я не отримував. Але те, що підкинути можуть будь-що, – це цілко зрозуміло. У цьому і є їхня ціль”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня головний редактор “Страна.ua” Ігор Гужва повідомив про нове провадження, яке начебто відкрите через втручання в особисте життя депутата Верховної Ради Антона Геращенка.

22 червня у Києві правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

23 червня Генеральна прокуратура опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання “Страна.ua” Ігорем Гужвою.

23 червня головному редактору інтернет-видання “Страна.ua” Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн.

26 червня за головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву внесли заставу.

27 червня Ігор Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора.

Прокуратура міста Києва подала апеляційну скаргу на розмір застави для керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви, і вимагає збільшити розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн гривень.

30 червня Ігор Гужва повідомив, що правоохоронці вручили йому нову повістку.

Liked the article?
Help us be even more cool!