ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував дніпропетровського журналіста, якого звинувачують у штурмі на Банковій

04.12.2013, 11:44

Шевченківський райсуд міста Києва арештував на два місяці дніпропетровського журналіста, співзасновника газети «Лица» Валерія Гарагуца, якому інкримінують участь у масових заворушеннях біля Адміністрації Президента. Про це повідомили журналісти, присутні на судовому засіданні, пише «Телекритика».

Як повідомили в прес-службі столичної прокуратури, суд обрав такий запобіжних захід (арешт) щодо всіх дев'ятьох підозрюваних, затриманих 1 грудня. Таке рішення суд ухвалив, розглянувши клопотання слідчого у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 294 КК України (Масові заворушення, що супроводжувалися насильством, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя).

Нагадаємо, зі слів знайомих, Валерій Гарагуц приїхав до Києва з Дніпропетровська, щоб як журналіст і громадський діяч узяти участь у подіях, які відбувались на Майдані. Після атаки «Беркута», коли він надавав допомогу постраждалим, його жорстоко побили і затримали. Його разом з іншими затриманими відвезли до закритого міліцейського відділення Київської лікарні швидкої допомоги. До них тривалий час не пускали адвоката, що було юридично зафіксовано.

Згодом Гарагуц у присутності адвокатів написав заяву про злочин: про незаконне затримання, перевищення службових повноважень, злочин проти свободи громадянина та про перешкоджання професійній журналістський діяльності. Заяву подали до Шевченківського районного відділення міліції.

Як повідомляє газета “Лица”, Гарагуц сам зазнав нападу “Беркуту”, коли намагався допомогти постраждалим під час штурму 1 грудня на Банковій. У Гарагуца черепно-мозкова травма і численні гематоми.

Як повідомив з місця подій координатор ГО «Град» Андрій Денисенко, який став свідком нападу, після атаки «Беркута» прямо на вулиці, стікаючи кров'ю, лежали і корчилися від болю і ран багато людей. Валерій Гарагуц кинувся до одного з хлопців, розгортаючи бинти, щоб зупинити кровотечу.

За словами Денисенка, спочатку Гарагуца несподівано ззаду підсікли ударом кийка - він упав і довго не міг піднятися з асфальту. Повертаючись, бійці «Беркута» стали добивати лежачого ногами по голові і кийками. Потім його разом з іншими потерпілими, які не змогли піднятися, відтягнули під саму Адміністрацію Президента і більше трьох годин, періодично штовхаючи, тримали без медичної допомоги на холодному граніті.

За висновком лікарів, у Гарагуца черепно -мозкова травма і численні гематоми.

Валерій через адвоката повідомив, що поки він з іншими постраждалими лежали на бетоні двору резиденції Януковича, бійці «Беркута» по черзі позували один перед одним і фотографувалися, ставлячи ногу на голову своїм покаліченим жертвам і вдаючи із себе мисливців, а також називали затриманих «м'ясом».

Фото - газета Лица

Liked the article?
Help us be even more cool!